Befektetés
2011. március 9. 17:40:59
Capital Economics: Oroszország jól járna a sokáig magas olajárral
Oroszország lenne az egyik fő haszonélvezője a felzárkózó piaci térségen belül, ha a líbiai fejlemények miatt tartósan száz dollár felett maradna a világpiaci nyersolajár, mert ez akár másfél százalékpontot is hozzáadhat az orosz gazdaság idei növekedési üteméhez - vélekedtek szerdai elemzésükben londoni iparági szakértők.
.
2011. március 9. 17:07:59
Nőtt az amerikai olajtartalék a múlt héten
A vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt az amerikai olajtartalék a múlt héten, a benzintartalék viszont a becsültnél jelentősebben csökkent.
.
2011. március 9. 15:25:59
Az OMV vezére indokolatlannak tartja az olaj jelenlegi magas árát
Az osztrák OMV olajtársaság vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer indokolatlannak tartja a jelenlegi magas olajárakat.
.
2011. március 9. 13:04:59
Matolcsy-csomag: hiszem, ha látom
Tanult makrogazdasági szakértő kollégám a minap megrótt, hogy miért írok én olyan hülyeségeket, hogy az Orbán/Matolcsy-csomagban nincs semmi (egy másik tanult kollégám ugyanezt hangoztatta már korábban). Szerinte ez csak azért van, mert nem láttam még valódi, rendes strukturális csomagot - márpedig ez az.
.
2011. március 9. 12:07:59
A lázongó arab világ küldheti padlóra a piacokat
A lázongó arab világ küldheti padlóra a piacokatEurópából nézve talán csak lokális problémának tűnhet az arab világban immár hónapok óta tartó tüntetések eszkalálódása, ám Szaúd-Arábiát is megérintette a forradalom szele, ami már nagyon súlyos következményekkel járhat a világgazdaságra nézve is. Az olajár kapcsán mindenki további növekedéssel számol, ez pedig könnyen lehet hogy stagflációs gazdasági állapotot eredményez. Mindezek fényében a tőzsdei árfolyamok kapcsán nem lenne meglepő egy komolyabb esés, derül ki Varga Péter helyzetelemzéséből.
.
2011. március 9. 10:57:24
Szerdán is gyengélkedéssel kezdett a Mol
A kora reggeli pozitív nyitás után délelőttre keddi záróértéke környékére esett a Budapesti Értéktőzsde, a tegnapi naphoz hasonlóan ismét a Mol húzza vissza elsősorban a részvénypiacot. A forint oldalazással kezdte a napot a bankközi devizapiacon, egyelőre nincs egyértelmű irány.
.
2011. március 9. 10:40:59
A dollár erősödése a forintnak is betehet
A lengyel és portugál kötvényaukciók mellett a dollár mozgása befolyásolhatja a forint árfolyamát. Az amerikai deviza kedden nagyot ugrott, miután a piacon néhányan már előrevetítik egy kamatemelés lehetőségét. Amennyiben a dollár újabb lökést kap, úgy a forint is tovább gyengülhet, áll a Commerzbank napi devizapiaci kommentárjában.
.
2011. március 9. 08:58:14
Az olajár csökkenése és a Wall Street segített Ázsián
Az amerikai tőzsdén tapasztalt optimista hangulat és az olajár csökkenése mozdította feljebb szerdán a vezető ázsiai részvénypiacokat. A közel-keleti feszültségek azonban továbbra is aggasztják a befektetőket, korai lenne még fellélegezni.
.
2011. március 9. 08:01:59
Leállt a kakaóexportot Elefántcsontpartról – megugrottak az árak
A Barry Callebaut, a világ legnagyobb csokoládétermék-gyártója bejelentette, hogy leállította a kakaóexportot Elefántcsontpartról, de ottani üzemei továbbra is működnek.
.
2011. március 9. 07:46:59
Csapkodás Amerikában
Bár tegnap szépen teljesített, az elmúlt napok gyertyái alapján kijelenthető, hogy megtört az S&P 500-as index eddigi töretlen szárnyalása. Technikai elemzés.
.
2011. március 9. 06:25:59
Pesti börze: lecsukló fejjel és fáradtan
Az eddigi vezető Mol pihenőnapot tartott tegnap, mely rányomta bélyegét a piacra. BUX, OTP, Mol és Mtelekom elemzés szerdára.
.
2011. március 9. 04:04:59
Borúsabban ítélik meg Magyarország helyzetét az elemzők
Meredeken emelték idei olajár-előrejelzéseiket kedden a Bank of America-Merrill Lynch iparági elemzői, a líbiai kínálat kiesésére és az ezzel egy időben növekvő globális keresletre hivatkozva. A citybeli szakelemzők az olajárhatás miatt emelték a magyarországi inflációra adott prognózisukat is, magyar gazdasági növekedési jóslatukat ugyanakkor rontották.
.
2011. március 8. 22:27:55
Szárnyalt az amerikai tőzsde az olajár esésének hírére
Egy százalék körüli pluszban zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók a keddi kereskedés során, köszönhetően a lejtőre kerülő olajárnak.
.
2011. március 8. 21:43:59
Megbénult a líbiai olajkereskedelem
Gyakorlatilag megbénult a líbiai olajkereskedelem, mert a bankok megtagadták a fizetések kiegyenlítését dollárban az amerikai szankciók hatására - közölték ipari források kedden a Reuters hírügynökséggel.
.
2011. március 8. 18:01:59
Spekulánsok siralmai: nézik a stopomat?
Spekulánsok siralmai: nézik a stopomat?Sok kereskedő panaszkodik néhány hetes tapasztalattal a háta mögötte, amikor úgy érzi, hogy "nézik a stopját": pont odáig megy le az árfolyam, hogy az ő stopja aktiválódjon, így ott eladja a részvényt (vagy devizát, vagy bármi mást), és utána az árfolyam vígan száguld felfele, most már őnélküle! Vajon mi az igazság? Tényleg nézik?
.
2011. március 8. 17:34:59
Több az új ingatlan közvetítő cég, mint a megszűnt
A múlt év végén 44.350 cég foglalkozott ingatlanügyletekkel Magyarországon, ez 1.303-mal több az egy évvel korábbi számhoz képest, annak ellenére, hogy tavaly összesen 1.260 céget számoltak fel ezen a területen - közölte az Opten céginformációs adatbázisára hivatkozva a gazdasag.hu.
.
2011. március 8. 17:28:46
Egész nap a Mol vezetésével gyengültünk
Végig hétfői záróértéke alatt volt a Budapesti Értéktőzsde BUX indexe, mely végül majdnem másfél százalékos mínuszban zárt. Egész nap a Mol volt a hazai parkett vesztese, az olajcég részvényei 2,5 százalékot buktak tegnaphoz képest. Délutánra a forint is lejtőre került a bankközi devizapiacon, 273 felett is járt az euró jegyzése.
.
2011. március 8. 17:13:59
A bizonytalan jövő kedvez az öngondoskodásnak
Amíg Ausztriában a lakosság 65 százalékának van az időskori anyagi helyzetét javító életbiztosítása, addig Magyarországon ez az arány 27 százalék, de javul az öngondoskodási hajlandóság, amelynek oka a bizonytalan jövőben keresendő - közölte a Generali-Providencia Biztosító kedden.
.
2011. március 8. 16:19:59
Az OPEC még nem döntött az olajtermelés növeléséről
Még nincs döntés az OPEC termelésének a növeléséről - jelentette be kedden a kuvaiti olajügyi miniszter.
.
2011. március 8. 15:13:59
Az IMF a túlhevülésre figyelmeztet a küszöbországokban
A küszöbországok gazdaságának túlhevülésére, a túlságosan gyors gazdasági növekedés következményeire figyelmeztet a Nemzetközi Valutaalap (IMF).
.
2011. március 8. 12:28:59
Csúcsközelben a kakaó ára
A kakaó világpiaci ára 32 éves csúcs közelébe emelkedett kedden, miután a legnagyobb termelő Elefántcsontparton államosították a kakaókereskedelmet.
.
2011. március 8. 11:37:59
Jelentős kereslet, egyéves hozamcsúcs
109,9 milliárdos kereslet, a tervezettnek megfelelő kibocsátás és 2 bázispontos hozamemelkedés jellemezte az ÁKK keddi, három hónapos diszkont kincstárjegy aukcióját.
.
2011. március 8. 10:40:56
A költségvetési hiány sem küldte padlóra a forintot
Hétfőn délután látott napvilágot a csalódást keltő költségvetési hiány, amit kedd reggel az ipari termelés ellensúlyozott. Igaz egyik adatra sem reagált különösebben a piac, egyelőre inkább oldalazásra lehet számítani a forint esetében, válik a Commerzbank elemzői.
.
2011. március 8. 10:35:45
Budapestet elkerülte az optimizmus
Nem követi a nemzetközi optimizmust a budapesti tőzsde. A magyar piac eséssel indította a napot, ugyanakkor a forint képes volt erősödést felmutatni.
.
2011. március 8. 10:19:59
FT: több nagy OPEC-termelő emeli olajkitermelését
Jelentősen emeli nyersolaj-kitermelését a Kőolajexportáló Országok Szervezetének (OPEC) több befolyásos tagja az olajárak meredek emelkedésének megfékezése és az ellátási félelmek enyhítése végett - írta iparági forrásokat idézve a keddi Financial Times.
.
2011. március 8. 09:49:59
Lezárult az RFV kötvények intézményi jegyzése
Az intézményi befektetők közel 834 millió forint értékű RFV kötvényt jegyeztek le, a lakossági befektetők még március 11-ig jegyezhetik a tőzsdén jegyzett cég, új nevén E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. kötvényeit - közölte a társaság a BÉT honlapján.
.
2011. március 8. 09:19:59
270 milliárdot hozott tavaly a nyugdíjtőzsde
270 milliárdot hozott tavaly a nyugdíjtőzsde267,9 milliárd forintos eredményt értek el tavaly befektetéseiken a magánnyugdíjpénztárak, így az év végére 3100 milliárd forint fölé emelkedett az általuk kezelt vagyon - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adataiból. Érdekesség, hogy még a negyedik negyedévben, azaz néhány héttel az államosítás előtt is majdnem 20 ezren léptek be a pénztárakba. Mfor.hu-háttér.
.
2011. március 8. 08:46:57
Ázsiára nem ragadt át a Wall Street pesszimizmusa
Többnyire mérsékelt emelkedéssel zártak kedden a vezető ázsiai részvényindexek, az amerikai piacon tapasztalható rossz hangulat a Távol-Keleten nem éreztette hatását. A befektetők leginkább a magas olajárak miatt aggódnak, elsősorban a technológiai szektor mentette meg a tőzsdéket a gyengüléstől.
.
2011. március 8. 06:40:59
Recseg-ropog az OTP támasza - veszélyben az emelkedés
Az elmúlt napok gyengélkedését követően recseg-ropog az OTP támasza. BUX, OTP, Mol és Richter elemzés keddre.
.
2011. március 7. 22:34:53
Nyomás alatt a részvénypiac - tovább erősödött az olaj
Veszteséggel zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói a hétfői nap végén, ám a nap utolsó órájában, hasonlóan a múlt pénteki kereskedéshez, ismét nagyot hajráztak az indexek, és számottevő mínuszt dolgoztak le.

18893 Befektetés cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
5 festményt több mint negyedmilliárdért vesz a Miniszterelnökség5 festményt több mint negyedmilliárdért vesz a Miniszterelnökség

"A Miniszterelnökség új székhelyének ornamentumaként" szolgálnak majd.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 07:10 ] Porig alázta Trumpot a német alkancellár - figyelek
" Azt azért ne felejtsük el közben, hogy az autógyártá..."
[ 06:35 ] Itt egy magyarázat, miért keresünk sokkal kevesebbet, mint Nyugaton - obsitos
" Vajon Luxemburg mi a fenét termel olyan gőzerővel, h..."
[ 2017-01-16 ] Trump: Merkel "katasztrofális hibát" követett el - egyember
" Trump is: MEGSZÜLETETT! ..."
[ 2017-01-15 ] Balázsék új helye a leghallgatottabb kereskedelmi rádió - csacsalo
" A korrektséghez hozzátartozott volna jelezni, hogy a..."
[ 2017-01-15 ] 170 éve halt meg a "legmagyarabb Habsburg" - Pök Hendi
" Tényleg kitört az elmebaj liberálbuzernyákéknál... ..."
További témák >>
hirdetés
.