Befektetés
2010. december 8. 17:34:00
Alig mozdult szerdán a tőzsde
Ledolgozta reggel összeszedett minimális hátrányát a Budapesti Értéktőzsde, így a BUX index oldalazással zárt szerda délután. A vezető részvények felemás teljesítményt nyújtottak, a nap nyertese ismét az Egis volt, mely az utóbbi két napban tíz százalékkal lett drágább.
.
2010. december 8. 15:25:06
EU-engedély a magyar lakáshitel-támogatási program hosszabbítására
Engedélyezte az Európai Bizottság szerdán annak a magyar lakáshitel-támogatási programnak a meghosszabbítását, amelynek célja a gazdasági visszaesés által sújtott lakástulajdonosok segítése.
.
2010. december 8. 11:28:02
Nem tudott tovább javítani a tőzsde reggel
Enyhe lecsorgással indult a nap szerdán a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX index délelőtt kevesebb mint fél százalékkal állt tegnapi értéke alatt. Az Egis a tegnapi szárnyalását folytatja ma is, az első órákban már majdnem 3 százalékkal drágultak a gyógyszergyártó papírjai.
.
2010. december 8. 09:57:18
Hétéves okmánymegbízást nyert el az Állami Nyomda
A következő hét évben továbbra is az Állami Nyomda által vezetett konzorcium gyártja a legvédettebb hazai okmányokat, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával (KEK KH) kötött szerződés értéke 16,5 milliárd forint - jelentette be az Állami Nyomda a BÉT hivatalos honlapján szerdán.
.
2010. december 8. 08:43:41
Csak Tokió tartotta a lelket Ázsiában
Gyengült szerdán a vezető ázsiai részvényindexek többsége, csak a japán piacon volt pozitív a hangulat. A befektetők ismét a közelgő kínai kamatemelés miatt kezdtek aggódni, a dollár erősödése miatt azonban Tokió kimaradt az esésből.
.
2010. december 8. 07:40:59
Utolsó fázisba érkezhetett a német piac
A nemzetközi piacok száguldását felmérve az utolsókat "rúghatja" a német piac. DAX középtávú elemzés.
.
2010. december 8. 07:04:59
A mámor tengerén úszkálva
Mintha soha sem lett volna a hétfői leminősítés, a pesti börze a nemzetközi örömáradattal úszott együtt. BUX, OTP, Mol, Richter és Egis elemzés szerdára.
.
2010. december 8. 05:25:59
Megjöttek az új lakásárak – már van kétmillióért is
Megjöttek az új lakásárak – már van kétmillióért isCsekély elmozdulás érzékelhető a fővárosi lakásárakban a három hónappal ezelőtti adatokhoz képest: továbbra is erős a túlkínálat, az árak pedig alacsonyan vannak. Annak ellenére, hogy főleg a legjobban keresett belvárosi területeken már megindult némi emelkedés, Budapesten 2.000.000 forint alatt is lehet lakást venni – megmutatjuk, hol!
.
2010. december 8. 04:04:54
Matolcsy: az EU jövő nyárig nem bünteti a kétpilléres nyugdíjrendszerre történő visszalépést
Az Európai Unió nem fogja büntetni Magyarországot a nyugdíjrendszer megváltoztatása, a magánnyugdíjpénztári pillérből az állami nyugdíjrendszerbe visszaáramoltatás miatt - közölte a magyar nemzetgazdasági miniszter.
.
2010. december 7. 23:16:59
Kedden sem mozdultak az árak a Wall Streeten
Továbbra is kivárás jellemzi a tengerentúli tőzsdéket, a hétfői helybenjárás után kedden is stagnáltak az árak a vezető New York-i tőzsdéken.
.
2010. december 7. 17:37:00
Kilőttek a gyógyszergyártók a tőzsdén
Kedden is optimista hangulatban zajlott a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX index a nap végén majdnem másfél százalékkal zárt tegnapi értéke felett. A vezető részvények közül kiemelkedett a gyógyszergyártók teljesítménye, különösen az Egis több mint 6 százalékos szárnyalása volt szép.
.
2010. december 7. 16:43:59
Amiben nem érdemes Orbánnak követnie Obamát
Amiben nem érdemes Orbánnak követnie ObamátObama beleegyezett, hogy fennmaradjanak a jómódúaknak igencsak kellemes Bush-éra "ideiglenes" adókedvezményei, CSERÉBE kiterjesztik a munkanélküli segélyt és csökkentik a járulékokat.
.
2010. december 7. 15:19:38
Szijjártó: adómentes lesz a pozitív reálhozam kivétele az átlépésnél
Adómentes lesz az állami nyugdíjrendszerbe való áttérésnél a pozitív reálhozam, azaz az infláció mértékét meghaladó hozam felvétele készpénzben, illetve átvitele önkéntes nyugdíjpénztárhoz - hangsúlyozta a miniszterelnök szóvivője keddi sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a kormányfő két fideszes képviselőtársával közösen politikai nyilatkozattervezetet terjesztett a Ház elé a kötelező magánnyugdíjpénztárak tagjainak védelméről.
.
2010. december 7. 13:51:46
Kétéves csúcson, 90 dollár fölött a kőolaj ára
Két év óta először emelkedett kilencven dollár fölé a kőolaj ára kedden a déli órákban, mert gyengült a dollár, s az Európa egyes részein, valamint az Egyesült Államokban uralkodó hideg időjárás miatt megugrott a fűtőolaj kereslete.
.
2010. december 7. 12:19:59
Quaestor: 3800 forint az OTP reális ára
Quaestor: 3800 forint az OTP reális áraEgyelőre egy kísérlet folyik a világban, mivel senkinek nincs tapasztalata arról, hogyan kellene egy ilyen válságból kilábalni. Így nem marad más, mint keresztbe tett ujjakkal szurkolni, hogy sikeres legye a kísérlet - hangzott el a Quaestor keddi sajtóbeszélgetésén. A cég elemzői szerint várhatóan további leminősítésekkel kell majd szembenéznie hazánknak, nagy a valószínűsége, hogy valamelyik hitelminősítőnél a bóvli kategóriába kerülünk. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. december 7. 11:50:00
Nem ijedtek meg a profik
Megjelent a portfolio szokásos havi felmérése, amiben az alapkezelőket szokták megkérdezni a részvénypiacról alkotott véleményükről (mi is részt veszünk benne). Habár a cím az, hogy "nem ijedtek meg a profik", szerintem a felmérés adatai egészen mást mutatnak.
.
2010. december 7. 11:49:59
Újra nagy volt a kereslet a három hónapos DKJ-aukción
Újra nagy volt a kereslet a három hónapos DKJ-aukciónA korábbi, "békeidőben" megszokott 137,4 milliárdos kereslet jellemezte az ÁKK keddi három hónapos aukcióját. A csökkenő hozamok mellett az ÁKK az eredetileg tervezett 40 milliárd helyett 45 milliárdnyi ajánlatot fogadott be.
.
2010. december 7. 10:50:39
Politikai nyilatkozattervezetet nyújtott be Orbán, Kósa és Lázár
Politikai nyilatkozattervezetet nyújtott be a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről Orbán Viktor, Kósa Lajos és Lázár János fideszes képviselő kedden az Országgyűlésnek.
.
2010. december 7. 10:46:19
A jen lett a kieresztő szelep
A japán deviza a kieresztő szelep szerepét tölti be, úgy tűnik a dollár itt tud komolyabb gyengülést produkálni, december elmúlt néhány napjában 84,40-ről 82,30-ig erősödött a jen, írják a Commerzbank elemzői keddi hírlevelükben.
.
2010. december 7. 09:31:59
Mi most a menő a lakáspiacon?
Mi most a menő a lakáspiacon?Nemcsak az új lakások építése állt le a lassan két éve tartó gazdasági válság következtében Magyarországon, hanem jelentősen megváltoztak az ingatlanvásárlók igényei is – a piaci szakértők tapasztalatai szerint a korábban sokszor főleg a külsőségekre adó vevőkör elkezdett racionálisan gondolkodni. Hogyan érhető ez tetten az ingatlanpiacon?
.
2010. december 7. 08:43:46
A nyersanyagcégek húzták Ázsiát
Kismértékben erősödni tudott a vezető ázsiai részvényindexek többsége, elsősorban az emelkedő nyersanyagáraknak köszönhetően. A japán piacon viszont ismét az okoz problémát, hogy a jen háromhetes csúcsra erősödött a dollárral szemben.
.
2010. december 7. 06:34:59
Rövid távon egyre kiszámíthatatlanabb lehet a piac
A hétfő reggeli leminősítésre szinte csak a forint reagált. A pesti börze a rövid ingadozás után "helyreállt", mintha már korábban beárazta volna a piac a hitelminősítők lépéseit.
.
2010. december 6. 23:04:53
Egy helyben álltak hétfőn az amerikai tőzsdék
Hétfőn a New York-i értéktőzsde két fontos indexe enyhén csökkent, egyik pedig némi emelkedést könyvelhetett el.
.
2010. december 6. 17:25:25
Alulteljesített a tőzsde a Moody's döntése után
Veszített értékéből a BUX index hétfőn, a mutató több mint fél százalékos mínuszban állt a záráskor. A vezető részvények többnyire gyengültek azt követően, hogy a Moody's nemzetközi hitelminősítő két fokozattal visszasorolta hazánk szuverén adósminősítését.
.
2010. december 6. 15:50:00
Orosz érdeklődés lengyel olajfinomító-csoport megszerzése iránt
A Gazpromnyeft és a Rosznyeft orosz energiaipari cégek érdeklődést tanúsítanak a második legnagyobb lengyel olajfinomító-csoport, a Lotos többségi, állami tulajdonban lévő részesedésének a megszerzése iránt - jelentette be Szergej Smatkor orosz energiaügyi miniszter hétfőn Varsóban.
.
2010. december 6. 14:22:48
280 körül ingadozó forint, alig emelkedő hozamok a leminősítés után
Hazánk leminősítése után hétfőn csak néhány bázisponttal emelkedett a magyar kötvények hozama a másodpiacon. A forint a 280-as szint közelében ingadozik az euróval szemben, ez egy százalékos gyengülést jelent múlt péntekhez képest.
.
2010. december 6. 14:21:36
Felvásárlási harc a Hochtief AG-ért
A 2022. évi labdarúgó világbajnokság rendezési jogának elnyerése után pár nappal ismét feltűnést keltett Katar, amikor hétfőn bejelentette, hogy növeli részesedését a spanyol konkurens által ellenséges átvétellel fenyegetett német Hochtief konszernben.
.
2010. december 6. 14:04:24
Lengyelország nem követi a magyar példát nyugdíjügyben
Lengyelország nem követi Magyarország példáját a nyugdíjrendszer területén, Varsó tartózkodik a radikális változtatásoktól - jelentette ki hétfőn a lengyel kormányfő vezető gazdasági tanácsadója.
.
2010. december 6. 11:04:59
"A forint csizmájába Moody's Mikulás kétfokozatú leminősítést csempészett"
Az egykori éltanuló Magyarország a három legnagyobb hitelminősítő közül kettőnél immár a befektetési kategória szélén álldogál, de nem ez az igazi probléma, hanem az, hogy negatív kilátással várjuk a folytatást az S&P-nél és a Moody’s-nál is - olvasható a Commerzbank hétfői devizaelemzésében.
.
2010. december 6. 10:55:28
Rosszul fogadta a tőzsde hazánk leminősítését
Gyengüléssel kezdett hétfő reggel a tőzsde azok után, hogy a Moody's két fokozattal leminősítette hazánk szuverén adósbesorolását. A BUX index délelőtt majdnem egy százalékkal állt pénteki záróértéke alatt, a vezető részvények többsége olcsóbb lett az első órákban.

19241 Befektetés cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Év végén a nyakunkba szakad a brüsszeli pénzesőÉv végén a nyakunkba szakad a brüsszeli pénzeső

Az uniós auditorok nem tártak fel súlyos hibákat, jöhet a több mint egymilliárd euró.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-11-22 ] Nincs elfelejtve: 2826 milliárddal tartozik az állam a volt pénztártagoknak - lea
" Én már el is felejtettem azt a közel 6millió forinto..."
[ 2017-11-22 ] Óriási fizetésemelést kapnak a Parlament tisztviselői - Tóth Jani
" Miért nem jönnek inkább vidékre termelő üzemekbe dol..."
[ 2017-11-20 ] Összeomlott Merkel Jamaica-koalíciója - kakambuki
" Hát ez már nem az a kimondott diadalmenet amivel a M..."
[ 2017-11-19 ] Olyat húz az RTL, amire eddig még nem volt példa - Dinafeel
" Úgy látom savanyú a szőlő! Egyik csatornát sem nézem..."
[ 2017-11-14 ] A BKV mérnökökkel pótolja a buszsofőröket - gubaba
" Kerekesszékkel közlekedőket is felvesznek? ..."
További témák >>
hirdetés
.