Befektetés
2009. október 13. 03:16:58
Lakáspiac: engednie kell az eladóknak
Lakáspiac: engednie kell az eladóknakA válság kipattanása óta, folyamatosan csökkent a lakáspiacon a létrejött tranzakciók száma. Az eladók egy jelentős része továbbra is nehezen enged az árakból, adás-vétel azokban az esetekben jön létre, ahol a kínálati árból hajlandók engedni. Igaz a negatív gazdasági folyamatok miatt az eladók is megértették, hogy a korábbi piaci árakhoz képest alább kell megállapítaniuk az árat.
.
2009. október 12. 22:16:54
Wall Street: nem ragadt át az európai optimizmus
Hiába kezdtek látványosan az amerikai piacok, a nap második felére elég nyögve nyelőssé vált a kereskedés. Ugyan felfele tartottak a mutatók, ám az európai hurráoptimizmusnak nyoma sem volt.
.
2009. október 12. 22:01:56
Látványosan erősödött a forint
A forint több mint egy százalékkal erősödött az euróval szemben, az eurót 268 forint alatt jegyezték hétfőn este a londoni bankközi devizapiacon.
.
2009. október 12. 17:01:42
Teljes volt az optimizmus a tőzsdén
Jelentős, bő 2,5 százalékos erősödéssel zárta a hét első napját a Budapesti Értéktőzsde BUX indexe. A vezető részvények kivétel nélkül javítani tudtak, főleg a Telekom 4 százalékos ugrása emelkedett ki. A nemzetközi piacokon is újra erőre kapott az optimizmus, egyelőre megint minden szép és jó.
.
2009. október 12. 16:34:15
Újabb, több mint kétmilliárd forintos lakásberuházás a Whitestone-tól
A Whitestone csoport eddig 200 millió euró értékben végzett ingatlanfejlesztést Magyarországon, a csoporthoz tartozó Development Associates most 2,2 milliárd forint beruházással 36 villalakást épít Óbudán.
.
2009. október 12. 11:01:58
Elhallgattatják a kisrészvényeseket?
A jelenlegi javaslatok szerint úgy változtatnák meg a gazdasági társaságokról szóló törvényt, hogy határozati javaslat tételére csak a szavazatok legalább egy százalékával rendelkező részvényesek lesznek majd jogosultak. Egy százalék alatt marad a kérdezés, írja a Napi Gazdaság.Elhallgattatják a kisrészvényeseket?
.
2009. október 12. 10:51:29
BUX: tovább felfelé
Erősödéssel kezdte a hetet a Budapesti Értéktőzsde BUX indexe, mely délelőtt már több mint másfél százalékos pluszban volt. A vezető részvények mindegyike javítani tudott, a Mol több mint 2 százalékkal állt pénteki záróértéke felett. A befektetők a napokban főleg a nemzetközi piacokra koncentrálnak, azon belül is az amerikai gyorsjelentési szezon van a középpontban.
.
2009. október 12. 10:06:18
Megoldódni látszik az újabb lett válság
A lett kormány hétfői ülésén további 175 millió lat összegű megszorításról fog dönteni - jelentette be Valdis Dombrovskis lett miniszterelnök. Ezzel elhárulni látszik az újabb akadály a nemzetközi hitelek folyósítása elől, hiszen korábban éppen ez az összeg hiányzott a várt kiadáscsökkentéshez - írja a Bloomberg.
.
2009. október 12. 09:56:58
Több mint 50 százalékkal drágul a papír tulajdoni lap
Míg jelenleg 4 ezer forintba kerül egy ingatlan hiteles tulajdoni lapjának a másolata, addig jövőre a tervek szerint ez 6.250 forintba kerülhet, ha papíron kéri az ügyfél, ha viszont elektronikusan, akkor 3600 forintba - írja a Népszava hétfői száma.
.
2009. október 12. 09:01:59
Itthon nem tudnak mit kezdeni a pénztárak a leendő nyugdíjasok pénzével
Itthon nem tudnak mit kezdeni a pénztárak a leendő nyugdíjasok pénzével"Egyetértek azzal, hogy a magyar piacot élénkítsék a nyugdíjpénztárak befektetéseivel, azonban jelenleg ennek nem látom a feltételeit" - nyilatkozta az mfor.hu-nak Benczédi Balázs, az ING Alapkezelő elnök-vezérigazgatója. Szerinte ahhoz, hogy az előírt mértékű magyar eszköz lehessen a portfóliókban, egy jobban működő részvény- és kötvénypiacra lenne szükség.
.
2009. október 12. 08:56:03
Technikai elemzés: várunk a nemzetközi piacokra
Egyelőre nem sok újdonságot lehet elmondani a Budapesti Értéktőzsde BUX indexéről, hiszen elsősorban a nemzetközi részvénypiacok hangulata határozza meg az irányt. Az amerikai gyorsjelentési szezon közepén jelenleg a vállalati eredmények lehetnek a középpontban, várhatóan a héten sem indul a saját feje után a BUX.
.
2009. október 12. 08:26:42
Oldalazás Ázsiában az eredményszezon közepén
Vegyesen kezdték a hetet a vezető ázsiai részvényindexek, miután a befektetők többsége a napokban megjelenő amerikai vállalati jelentésekre fókuszál. A héten több amerikai nagyvállalat is közli harmadik negyedéves számait, a pénzügyi szektor profitjáról is képet kaphatunk.
.
2009. október 11. 18:11:59
A héten sem volt fordulat Magyarországon
A héten sem volt fordulat MagyarországonAz elmúlt heti magyar makrogazdasági adatok nem mutattak fordulatot: mind az ipar teljesítménye, mind pedig az exporté 20% körüli visszaesést jeleztek az előző évhez képest augusztusban, olvasható a Raiffeisen Heti összefoglalójában.
.
2009. október 11. 17:06:59
Az OTP és a Telekom a hét nyertese
A vezető részvények vegyesen változtak a héten: az OTP és a Magyar Telekom erősödött, míg a Mol és a Richter veszített értékéből.
.
2009. október 10. 09:41:58
Trichet: az EKB még nem keményít be
Az Európai Központi Bank elnöke szerint még nem jött el az ideje, hogy az EKB megkezdje a kihátrálást azokból a rendkívüli intézkedésekből, amelyeket a válság miatt foganatosított.
.
2009. október 10. 09:01:57
Hamarosan kamatemelés jön Amerikában?
Az amerikai központi bank, a Fed vezetése megosztott abban a kérdésben, hogy mikorra időzítse és milyen ütemben hajtsa végre az irányadó kamat emelését a recesszió befejeződésével - írta a pénteki The New York Times.
.
2009. október 9. 22:16:52
Látótávolságban a 10 ezres határ
Nyereséggel zártak a New York-i értéktőzsde vezető indexei a pénteki kereskedésben, a Dow Jones mutató esetében ismét kézzelfogható közelségbe került a 10 ezer pontos szint.
.
2009. október 9. 19:51:59
Az egyik legsikeresebb negyedév: hatalmasat nőtt a nyugdíjpénztárak vagyona
Az egyik legsikeresebb negyedév: hatalmasat nőtt a nyugdíjpénztárak vagyonaA tőkepiacokon március óta uralkodó hossznak köszönhetően 2007 év végi csúcsra, 2000 milliárd forint felé nőtt a legnagyobb magyar szövetséghez tartozó magánnyugdíjpénztárak által kezelt vagyon összértéke.
.
2009. október 9. 17:16:59
Szépen intett búcsút a hétnek az OTP
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,43 pontos, 0,25 százalékos csökkenéssel, 20.028,75 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A forint a 270 forintos euróárfolyam közelében ingadozott péntek délután.
.
2009. október 9. 14:01:40
"Egy év múlva a mostaninál erősebb forinttal kalkulálhatnak majd a devizában eladósodottak"
A rövid távú hírek már megtették hatásukat, hiszen a Standard & Poor's hitelminősítő múlt pénteki döntése, mely szerint negatívról stabilra módosították Magyarország kilátásait, látványos forinterősödést hozott. Ugyanakkor a héten napvilágot látott japán leminősítés és a lett helyzet újabb negatív hírei visszagyengítették a magyar devizát. De mire számíthatunk hosszabb távon? - teszik fel a kérdést pénteken kiadott elemzésükben az Equilor szakemberei.
.
2009. október 9. 13:01:58
Milliárdok mehetnek vissza az állami nyugdíjkasszába
Miután sokak számára jelentős anyagi előnnyel jár az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépés, a magánnyugdíj-pénztárakból milliárdos vagyon vándorolhat el.
.
2009. október 9. 11:28:17
Megint csak reggel ment felfelé a tőzsde
Pénteken is csak a nyitás utáni órákban tudott erősödni a Budapesti Értéktőzsde BUX indexe, délelőttre már mínuszba csúszott a mutató. A vezető részvények közül a legnagyobb vesztes a Mol volt a nap első felében, az olajpapírok több mint 1 százalékkal lettek olcsóbbak.
.
2009. október 9. 08:56:27
Technikai elemzés: az első rosszabb napon be fog hullani az OTP
Sok újdonságról csütörtökön sem lehetett beszámolni a Budapesti Értéktőzsdét illetően, az viszont tisztán látszik, hogy az OTP-ben egyre kevesebb az erő, ezt támasztotta alá a tegnapi esés is. Egyelőre leginkább a nemzetközi hangulat mozgatja a piacot, azaz ha esésbe fordulnak az indexek, akkor mi is lefelé vehetjük az irányt.
.
2009. október 9. 08:31:54
Szárnyal Kína az egy hetes szünet után
Jórészt erősödtek a vezető ázsiai részvényindexek péntek reggel, miután eddig a vártnál kedvezőbb gyorsjelentések láttak napvilágot az Egyesült Államokban. Főleg a kínai tőzsde emelkedik ki 4 százalék feletti emelkedésével, a jelek szerint az egy hetes szünetet követően igyekszik bepótolni lemaradását az index.
.
2009. október 9. 00:16:59
Elképesztő szintet ütött meg az aranyár
Rekord szintre emelkedett az arany ára csütörtökön New Yorkban, miután gyengülni kezdett a dollár az euróval szemben.
.
2009. október 8. 22:11:56
Az Alcoa eredményre mozdult a piac
Felfele mozdultak a New York-i értéktőzsde vezető indexei a csütörtöki kereskedés során, ebben elsősorban az játszott szerepet, hogy a negyedéves vállalati beszámoló időszakot megnyitó Alcoa - a legnagyobb amerikai alumíniumipari cég - a várakozásokkal ellentétben megszakította veszteségsorozatát, és három negyedév után ismét nyereséget ért el.
.
2009. október 8. 18:01:55
Balatoni ingatlanok: a vízparti nyaralókra most is van kereslet
A balatoni ingatlanpiacon 2006 óta szinte töretlen az érdeklődés. A gazdasági környezet a vásárlási célokat és a vevők összetételét változtatta meg, illetve szélesedett a kínálat, de a kereslet visszaesése elenyésző az Otthon Centrum tapasztalatai szerint. Szintén pár éves tendencia, hogy az érdeklődés nem csak a nyárra korlátozódik, hiszen az ingatlanvásárlásra több okból is a turisztikai szezon lezárulását követő időszak alkalmas. Az eladók nagyobb engedményekre hajlandóak és a vevők között is több a megfontolt, komoly vételi szándékkal rendelkező.
.
2009. október 8. 17:01:56
Délután sem találta az irányt a tőzsde
Reggel vett még egy lendületet felfelé a Budapesti Értéktőzsde BUX indexe, aztán hamar visszaesett szerdai értéke környékére. Onnan kezdve pedig a zárásig enyhe pluszban araszolgatott a mutató, mely a jelek szerint nem igazán találta irányát. A vezető részvények vegyesen szerepeltek, de egy százalék feletti elmozdulás csak a Molnál volt látható a blue chipek közül.
.
2009. október 8. 16:11:54
Csökkent a közelebbi lejáratok hozama az ÁKK 3-, 5- és 10 éves kötvény aukcióján
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 3, 5 és 10 éves államkötvény aukcióján bő háromszoros túljegyzés mellett az ÁKK összesen 60 milliárd forintnyi kötvényt értékesített, az eredetileg felajánlottnál 10 milliárd forinttal többet. Az aukciót követő úgynevezett nem-versenyző tenderen további 21,9 milliárd forintnyi kötvény kelt el.
.
2009. október 8. 14:16:55
Nem okoztak meglepetést az európai jegybankok
Ahogy az várható volt, a Bank of England és az Európai Központi Bank (EKB) sem változtatott az irányadó kamaton, így nagy-Britanniában továbbra is fél, az eurózónában pedig 1 százalékos a kamatszint. Mindez azt a korábbi vélekedést támasztja alá, hogy Európában a jegybankok a lehető leghosszabb ideig alacsonyan fogják tartani a kamatszinteket, hogy segítsék a gazdaság talpra állását.

19286 Befektetés cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-12-15 ] Az EU egyik legszegényebbje Magyarország - gubaba
" babmami: Mégis nálunk is növekedik a milliárdosok sz..."
[ 2017-12-12 ] A Bitcoin milliárdosok szerint még csak most kezdődik a parti - Attila
" Mi hazai startupként kezdtünk el néhány hónapja mest..."
[ 2017-12-08 ] Az állam szerint nem jár vissza a 2826 milliárd forintunk - egyember
" Azt nem tette hozzá, hogy a jogosultak nyugdíjba von..."
[ 2017-12-07 ] Gigantikus a hiány: szórja a milliárdokat a kormány - gubaba
" Kenyér helyett cirkuszt! ..."
[ 2017-12-05 ] A Bord Építész Stúdió tervezheti meg Kósa 10 ezres korcsolyaarénáját - gubaba
" 10000 mindössze? Hatvanezer, mélygarázs, eskető temp..."
További témák >>
hirdetés
.