Befektetés
2007. január 26. 09:01:00
Elbírja-e nyugdíjrendszer a Ratkó-gyerekeket?
Elbírja-e nyugdíjrendszer a Ratkó-gyerekeket?A magán-nyugdíjpénztárak elindulásával jelentős kiesés keletkezett a nyugdíjkasszában. Jóllehet ez a deficit csak időleges és normális esetben kezelhető, ám egyéb "betegségek" miatt az elkövetkező évek kritikusak lesznek a nyugdíjkassza számára. Mfor.hu háttér.
.
2007. január 23. 07:56:00
Nyártól új szabályok lehetnek a rokkantnyugdíjazásra
Új rokkantnyugdíjazási szabályok léphetnek életbe az idén - feltéve, hogy a születőben lévő terveket a kormány és a parlament is elfogadja. Bevezetnék a rehabilitációs járadékot, a munkába állást támogatnák jobban, és a minősítési rendszer is megújulna, írja a Népszabadság.
.
2007. január 15. 16:01:00
A nyugdíjasok előjogait meghagyja Kóka
A nyugdíjasok előjogait meghagyja KókaMájus elseje után is teljes egészében megmaradnak az időseket jelenleg megillető kedvezmények a távolsági vonat- és buszközlekedésben, s egyelőre a regisztrációs díjat sem vezetik be. A jövő nyugdíjasainál azonban már szűkebbre fognák a kedvezmények körét, ami évente tízmilliárdos nagyságrendű terhet jelent az állam számára. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. január 15. 08:06:00
Itthon is elzárják a nyugdíjba menekülés útjait
Itthon is elzárják a nyugdíjba menekülés útjaitBár az idősek foglalkoztatása az elmúlt években hazánkban is növekedni kezdett, az 55-64 évesek aktivitása még mindig jelentősen elmarad az uniós átlagtól. A 2007-ben életbe lépő új rendszerű támogatások azonban hangsúlyosan foglalkoznak a hátrányos helyzetűnek számító 50 felettiek munkához segítésével. A szakemberek szerint a munkaerőpiac egyelőre még nem ismerte fel az idős munkavállalókban rejlő erőt. Mfor.hu háttér.
.
2007. január 12. 08:31:00
Eleinte zötyögni fog az új nyugdíjpénztári bevallás
Az adóhivatal januártól átvette a magán-nyugdíjpénztári bevallások kezelését, de a munkáltatóknak és a kifizetőknek a decemberre vonatkozó, január 12-éig beadandó magán-nyugdíjpénztári bevallásokat még a pénztáraknak kell küldeniük, és a tagdíjakat is a korábbi számlákra kell utalniuk. A váltás a januárról szóló, vagyis februárban esedékes bevallásoknál válik „élessé”. Ezeket ugyanis már az APEH-nak kell továbbítani, az e-bevallással együtt - írja a Napi Gazdaság.
.
2007. január 10. 07:06:00
Ki kell tolni a nyugdíjkorhatárt
Csak akkor lehet fenntartani az európai nyugdíjrendszereket, ha későbbre tolják a nyugdíjba vonulás időpontját – figyelmeztet az Aon. A tanácsadó cég most kiadott elemzésében négy tényező – a demográfiai helyzet, az állami nyugdíjak összege, a nyugdíjrendszer finanszírozhatósága és a vállalati kiegészítő nyugdíjkonstrukciók elterjedtsége – alapján rangsorolja a huszonöt EU-tagországot, írja a Világgazdaság.
.
2007. január 5. 10:41:00
A magánnyugdíjpénztári tagdíjakat is az APEH-nek kell bevallani
A januári magánnyugdíjpénztári tagdíjakat már az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH) kell bevallani, valamint az adóhatóság által a Magyar Államkincstárnál magánnyugdíjpénztáranként megnyitott számlákra kell megfizetni - hívja fel a figyelmet az APEH a honlapján közzétett tájékoztatóban.
.
2007. január 4. 19:01:00
Magánnyugdíjpénztárak lesznek Romániában is
2007 második felében léphet hatályba az a román törvény, melynek értelmében a 35 évnél fiatalabb román munkavállalók számára kötelező lesz a létrehozandó magánnyugdíjpénztárak valamelyikébe történő belépés - nyilatkozta az Adevarulnak Mircea Oancea, a Magánnyugdíj-rendszert Felügyelő Bizottság (CSSPP) elnöke.
.
2007. január 4. 04:01:00
Miért utaznak ingyen a nyugdíjasok?
Miért utaznak ingyen a nyugdíjasok?A 65 év feletti nyugdíjasok ingyenes utazása a legostobább kedvezmény, amit valaha elfogadott az Országgyűlés. Semmi köze a szociális érzékenységhez, ráadásul az idősek jó része ki sem tudja használni.
.
2006. november 30. 12:41:00
A nőknek kedvezne a brit nyugdíjrendszer
A brit nyugdíjtörvény tervezete szerint a nyugdíjkor 68 éves kortól kezdődne, és természetesen erősen kötődne az előtte szerzett jövedelemhez, továbbá a nők számára az eddiginél igazságosabb megoldást ígér.
.
2006. november 30. 12:01:00
Elmegy a kedvünk a nyugdíjtól
Elmegy a kedvünk a nyugdíjtólTöbb fronton is megindította a kormány a harcot a nyugdíjkassza hiányának lefaragásához. Jövőre több járulékot kell fizetniük a nyugdíj mellett dolgozóknak, az beletartozik majd az összevont jövedelembe. Emellett 2007-től másképp számolják majd ki a nyugdíjakat, ami egyértelmű csökkenést jelent majd azok számára, akik 2008-tól tervezik a visszavonulást. A korkedvezményeket pedig büntetőjárulékkal sújtják jövőre. Mfor.hu összeállítás.
.
2006. november 30. 09:41:00
Emelné a nyugdíjkorhatárt a német kormány
Az Angela Merkel vezette német kormány szerdán támogatásáról biztosította azt a tervet, hogy a nyugdíjkorhatárt 65 évről 67-re emeljék. Amennyiben a tervet a parlament is elfogadja, az emelést havonta újabb lépésben 2012 és 2024 között hajtanák végre.
.
2006. november 20. 15:31:00
Rehabilitációs járadék a rokkantnyugdíjazás helyett
A rehabilitációs járadékról szóló törvényjavaslatot jövő év március utolsó napjáig kell a szociális és munkaügyi-, az igazságügyi és rendészeti-, valamint a pénzügyminiszternek a kormány elé terjeszteni - áll a kormány határozatában, amely a Határozatok Tárában jelent meg. Az új ösztönző célja, hogy átmeneti munkaképtelenség esetén a munkavállaló visszakerüljön a munka világába.
.
2006. november 13. 12:11:00
Munkára fognák a potyázó nyugdíjasokat
Munkára fognák a potyázó nyugdíjasokatÚj szemléletet mutatnak a szaktárca által kidolgozott reformintézkedések a rokkant- és a korhatár előtti nyugdíjazást illetően, az új feltételek ugyanis mindenkit munkavállalásra sarkallnak. A látszólagos szigorítások ugyanakkor csupán felzárkózást jelentenek az európai nyugdíjszabályozásokhoz, egy független tanácsadó testület év elején publikált alternatív gazdasági programjavaslata pedig még a kormány által tervezettnél is szigorúbb intézkedéseket tartana indokoltnak, derül ki az mfor.hu háttérelemzéséből.
.
2006. november 3. 07:01:00
Jövőre érdemes nyugdíjba menni
Hét-nyolc százalékkal kisebb lehet a járandósága annak, aki 2008 januárjától megy nyugdíjba - derül ki az Országgyűlés előtt lévő kormányzati javaslatból. Szigorítják a korkedvezményes nyugdíjba vonulás szabályait (2009-től kevesebbet kapnak, akik ezt választják), és a nyugdíj mellett legfeljebb a minimálbért lehet majd megkeresni - írja a Népszabadság.
.
2006. október 27. 08:01:00
Szigorodik a hazai nyugdíjrendszer
Több ponton finomítja a nyugdíjrendszert a kormány. A változtatások kifutási idejére, 2012-re 114 milliárd forintra becsülhető a nyugdíjkassza éves megtakarítása - írja a Világgazdaság.
.
2006. október 17. 11:36:00
Kínai céggel alapított vegyesvállalatot a Rosznyefty
Az orosz állami Rosznyefty olajvállalat és a kínai állami China National Petroleum Corp. (CNPC) olajtársaság jegyzőkönyvet írt alá vegyesvállalat alapításáról.
.
2006. október 16. 15:11:00
Bokros: elég a potyautasokból és az ingyenebédből!
Bokros: elég a potyautasokból és az ingyenebédből!A tandíj és a vizitdíj csak a struktúraváltás első lépése, a nyugdíjreformot pedig tovább kell vinni, hangsúlyozta Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-Európai Egyetem (CEU) vezérigazgatója a Heller Farkas Szakkollégium rendezvényének hétfői megnyitóján Budapesten. A gazdasági reformok és a növekedés lehetőségeit kereső háromnapos konferenciáról az mfor.hu tudósít.
.
2006. szeptember 4. 09:36:00
Tovább kell dolgozni a nyugdíjért Európában
A kormányok Európa-szerte igyekeznek növelni az idősek munkakedvét, mivel az elöregedés miatt hosszabb távon csak így finanszírozható a nyugdíjrendszer, és így elégíthető ki a gazdaság munkaerő-szükséglete - értesült a Világgazdaság.
.
2006. június 8. 14:01:00
Csődközeli nyugdíjrendszer: merre van a kiút?
A magyar nyugdíjrendszer rövid és hosszú távon egyaránt fenntarthatatlan helyzetben van. Fiatal közgazdászok egy csoportja a közelmúltban 10 pontban foglalta össze, milyen intézkedésekkel lehetne kilábalni ebből a helyzetből. Az mfor.hu az alábbiakban a terjedelmes CEMI-tanulmány fenti problémát körüljáró részét közli.
.
2006. május 31. 13:31:00
Sikeres a GM korkedvezményes nyugdíjazási terve
A pénzügyi nehézségekkel küszködő General Motors (GM) amerikai autógyártó mintegy két hónappal ezelőtt találta ki az alkalmazottak korkedvezményes nyugdíjazással történő leépítését, amelynek keretében mára több mint 20 ezer munkást vásároltak ki szerződéséből.
.
2006. május 18. 17:41:00
A nyugdíjkorhatár emelése segítené a gazdaságot
A CEMI tanulmányának korábbi részeiben a szerzők helyzetelemzést adtak a lehetőségeihez képest lassabban növekvő magyar gazdaságról, áttekintve a költségvetés helyzetét, a foglalkoztatással kapcsolatos kérdéseket és a forint árfolyamkockázatának lehetőségeit. Az mfor.hu-n az alábbiakban a szerzők által vázolt lehetséges alternatívának, a foglalkoztatás növelésének a lehetőségeit bemutató fejezetét közöljük.
.
2006. április 27. 17:01:00
Nem a pénzért dolgoznának a nyugdíjasok
Világszerte sok ember dolgozna nyugdíjas éveiben is, azonban a legtöbb megkérdezett nem a pénzt jelölte meg legfontosabb indokként.
.
2006. március 3. 05:01:00
Nyugdíjat, százat, ezret!
Úgy tűnik, olvasóinkat meglehetősen felpaprikázta a választások előtti ígéretlicit. A február végén futó, tíz napos felmérésünkön részt vevők csaknem negyede ugyanis hajlandó lenne akár száz havi nyugdíjat is adni az időseknek, legalábbis a végeredmény szerint.

18983 Befektetés cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-03-28 ] 10 százalékos bérnövekedés? Tényleg? Nem! - Soulmojo
" Valóban úgy van ahogy Zsidai leírja, megemelik a min..."
[ 2017-03-28 ] Kész, ennyi volt: vége a Heineken és az Igazi Csíki Sör háborújának - airmax
" Na ugye, hogy tudott hatni a magyarországi Heineken ..."
[ 2017-03-28 ] Rápörögtek a netes Photoshop-művészek a Csíki Sör-Heineken kabaréra (galéria) - airmax
" Komolyabban... En sem voltam oda, az ostoba felhajt..."
[ 2017-03-23 ] Nincs itt semmi látnivaló, 3 milliárdból lesz ugrótorony 17 napra - Pök Hendi
" A budapesti Zsidó Olimpia (Maccabi) költségeiről fec..."
További témák >>
hirdetés
.