Befektetés
2006. november 20. 15:31:00
Rehabilitációs járadék a rokkantnyugdíjazás helyett
A rehabilitációs járadékról szóló törvényjavaslatot jövő év március utolsó napjáig kell a szociális és munkaügyi-, az igazságügyi és rendészeti-, valamint a pénzügyminiszternek a kormány elé terjeszteni - áll a kormány határozatában, amely a Határozatok Tárában jelent meg. Az új ösztönző célja, hogy átmeneti munkaképtelenség esetén a munkavállaló visszakerüljön a munka világába.
.
2006. november 13. 12:11:00
Munkára fognák a potyázó nyugdíjasokat
Munkára fognák a potyázó nyugdíjasokatÚj szemléletet mutatnak a szaktárca által kidolgozott reformintézkedések a rokkant- és a korhatár előtti nyugdíjazást illetően, az új feltételek ugyanis mindenkit munkavállalásra sarkallnak. A látszólagos szigorítások ugyanakkor csupán felzárkózást jelentenek az európai nyugdíjszabályozásokhoz, egy független tanácsadó testület év elején publikált alternatív gazdasági programjavaslata pedig még a kormány által tervezettnél is szigorúbb intézkedéseket tartana indokoltnak, derül ki az mfor.hu háttérelemzéséből.
.
2006. november 3. 07:01:00
Jövőre érdemes nyugdíjba menni
Hét-nyolc százalékkal kisebb lehet a járandósága annak, aki 2008 januárjától megy nyugdíjba - derül ki az Országgyűlés előtt lévő kormányzati javaslatból. Szigorítják a korkedvezményes nyugdíjba vonulás szabályait (2009-től kevesebbet kapnak, akik ezt választják), és a nyugdíj mellett legfeljebb a minimálbért lehet majd megkeresni - írja a Népszabadság.
.
2006. október 27. 08:01:00
Szigorodik a hazai nyugdíjrendszer
Több ponton finomítja a nyugdíjrendszert a kormány. A változtatások kifutási idejére, 2012-re 114 milliárd forintra becsülhető a nyugdíjkassza éves megtakarítása - írja a Világgazdaság.
.
2006. október 17. 11:36:00
Kínai céggel alapított vegyesvállalatot a Rosznyefty
Az orosz állami Rosznyefty olajvállalat és a kínai állami China National Petroleum Corp. (CNPC) olajtársaság jegyzőkönyvet írt alá vegyesvállalat alapításáról.
.
2006. október 16. 15:11:00
Bokros: elég a potyautasokból és az ingyenebédből!
Bokros: elég a potyautasokból és az ingyenebédből!A tandíj és a vizitdíj csak a struktúraváltás első lépése, a nyugdíjreformot pedig tovább kell vinni, hangsúlyozta Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-Európai Egyetem (CEU) vezérigazgatója a Heller Farkas Szakkollégium rendezvényének hétfői megnyitóján Budapesten. A gazdasági reformok és a növekedés lehetőségeit kereső háromnapos konferenciáról az mfor.hu tudósít.
.
2006. szeptember 4. 09:36:00
Tovább kell dolgozni a nyugdíjért Európában
A kormányok Európa-szerte igyekeznek növelni az idősek munkakedvét, mivel az elöregedés miatt hosszabb távon csak így finanszírozható a nyugdíjrendszer, és így elégíthető ki a gazdaság munkaerő-szükséglete - értesült a Világgazdaság.
.
2006. június 8. 14:01:00
Csődközeli nyugdíjrendszer: merre van a kiút?
A magyar nyugdíjrendszer rövid és hosszú távon egyaránt fenntarthatatlan helyzetben van. Fiatal közgazdászok egy csoportja a közelmúltban 10 pontban foglalta össze, milyen intézkedésekkel lehetne kilábalni ebből a helyzetből. Az mfor.hu az alábbiakban a terjedelmes CEMI-tanulmány fenti problémát körüljáró részét közli.
.
2006. május 31. 13:31:00
Sikeres a GM korkedvezményes nyugdíjazási terve
A pénzügyi nehézségekkel küszködő General Motors (GM) amerikai autógyártó mintegy két hónappal ezelőtt találta ki az alkalmazottak korkedvezményes nyugdíjazással történő leépítését, amelynek keretében mára több mint 20 ezer munkást vásároltak ki szerződéséből.
.
2006. május 18. 17:41:00
A nyugdíjkorhatár emelése segítené a gazdaságot
A CEMI tanulmányának korábbi részeiben a szerzők helyzetelemzést adtak a lehetőségeihez képest lassabban növekvő magyar gazdaságról, áttekintve a költségvetés helyzetét, a foglalkoztatással kapcsolatos kérdéseket és a forint árfolyamkockázatának lehetőségeit. Az mfor.hu-n az alábbiakban a szerzők által vázolt lehetséges alternatívának, a foglalkoztatás növelésének a lehetőségeit bemutató fejezetét közöljük.
.
2006. április 27. 17:01:00
Nem a pénzért dolgoznának a nyugdíjasok
Világszerte sok ember dolgozna nyugdíjas éveiben is, azonban a legtöbb megkérdezett nem a pénzt jelölte meg legfontosabb indokként.
.
2006. március 3. 05:01:00
Nyugdíjat, százat, ezret!
Úgy tűnik, olvasóinkat meglehetősen felpaprikázta a választások előtti ígéretlicit. A február végén futó, tíz napos felmérésünkön részt vevők csaknem negyede ugyanis hajlandó lenne akár száz havi nyugdíjat is adni az időseknek, legalábbis a végeredmény szerint.

19331 Befektetés cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2018-01-16 ] Freedom House: Magyarország a legkevésbé demokratikus állam az EU-ban - Julius
" kakambuki: Engem nem is érdekelne hogy ki vagy mi a ..."
[ 2018-01-16 ] Megtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkal - Julius
" Remélem a közmunkások is tudják hogy április 8.-án ..."
[ 2018-01-15 ] Összeomlás és 320 forintos euró is jöhet Zsiday szerint - Tóth Jani
" Természetesen nem jöhet hiszen a Kormány lépni fog!!..."
[ 2018-01-14 ] Meglepő lenne, ha ezt be mernék vállalni Orbánék választás előtt - Tóth Jani
" Miért ne mernék hiszen a 200 ezer közmunkás amúgy se..."
[ 2018-01-14 ] Orbán az EU-ról és Berlinről: nem fizetnek, de szidnak minket - Tóth Jani
" A mocskos szemétládák csak szidnak minket, de a lóvé..."
További témák >>
hirdetés
.