Cég

Címkék / Cég Címkék / CEMI

2009. szeptember 14. 05:21:58Makró
Szigorúbb szabályozással kellene rendet vágni a magyar bankok között
Szigorúbb szabályozással kellene rendet vágni a magyar bankok közöttA magyar bankpiaci verseny jellemzői és az ügyfelek alacsony pénzügyi képzettsége miatt nem szerencsés, hogy a bankok magukat akarják etikai kódexszel szabályozni, - vélekedik Vadas László, a Central European Management Intelligence (CEMI) igazgatója. A szakember szerint jogszabályokkal kéne rendet tenni a pénzügyi piacon, a válság hatására pedig világszerte felerősödhet a pénzügyi szabályozók szerepe.
.
2006. május 3. 15:51:00Vállalatok
A társadalmi megegyezésen áll az ország jövője
Az ország gazdaságának legégetőbb kérdéseiről készített átfogó elemzést a Central European Management Intelligence (CEMI). Ahhoz, hogy 2010-ben egy nehéz, de sikeres négy évre tekinthessünk vissza, a foglalkoztatás kiadásainak csökkentésére és a többi adófajta növelésére van szükség. Többek között ez is elhangzott a CEMI szerdai rendezvényén, amelyen az mfor.hu is részt vett.
.
2006. május 2. 09:41:00Vállalatok
CEMI-jelentés: Magyarország utolérheti önmagát
CEMI-jelentés: Magyarország utolérheti önmagátEgy fiatal közgazdászokból álló, politikailag független csoport a CEMI kezdeményezésére arra vállalkozott, hogy áttekinti a magyar gazdaság helyzetét. Féléves intenzív munkával felállították a diagnózist, és "receptkönyvet" írtak egyensúlyi zavaraink gyógyítására. A válság megoldására sokkterápia helyett új ösztönző rendszerek talapzatán a gazdaságszerkezet haladéktalan reformját ajánlják. A lényeg a tanulmány részleteiben rejlik. Az mfor.hu ezekről faggatta az alkotókat.
.
2006. május 2. 00:01:00Vállalatok
Makro egyensúly és növekedés a magyar gazdaságban - A CEMI tanulmánya
Nincs olyan közgazdasági szakember, aki ne értene egyet azzal, hogy a magyar gazdaságban fordulatra van szükség. Az összhang azonban ezzel véget is ért. A CEMI ugyanakkor arra vállalkozott, hogy felmérje a gazdaság állapotát, és a kihívásokra a környezet és a társadalom elvárásainak megfelelő válaszlehetőségeket adjon.
hirdetés
hirdetés
.