Cég

Címkék / Cég Címkék / Atradius

2017. október 24. 10:27:23Vállalatok
3,5 százalékkal nőhet a magyar gazdaság, legnagyobb gyengesége megmarad
Jövőre a vártnál nagyobb mértékben bővülhet a magyar gazdaság, és a növekedés meghaladja majd a legtöbb közép-kelet-európai gazdaságét, ezt prognosztizálja az Atradius hitelbiztosító. A tanulmány szerint Magyarország hitelbiztosítási szempontból a közepesen kockázatos országok közé tartozik, pozitív kilátásokkal a jövő évre. A magyar államháztartás legnagyobb gyengesége továbbra is a magas külső adósság.
.
2010. november 11. 10:10:49Makró
A Széchényi Terv mentheti meg a kkv-kat
Szigorodhatnak a hitelezési feltételek Magyarországon jövőre a bankadó miatt, azonban a kkv-ék a Széchenyi-tervre támaszkodhatnak - áll az Atradius Hitelbiztosító legfrissebb elemzésében.
.
2008. december 3. 13:54:25Makró
Hitelválság: Latin-Amerika egyre vonzóbb alternatíva
Egyre vonzóbbak a latin-amerikai országok azon vállalatok számára, amelyek továbbra is növekedési lehetőségeket keresnek, de a gazdasági válság miatt hanyatlanak hagyományos piacaik - ez derült ki Atradius hitelbiztosító legfrissebb felméréséből.
.
2008. október 16. 16:44:55Vállalatok
A Mercedes és a kisautók menthetik meg a hazai álláshelyeket
A Mercedes és a kisautók menthetik meg a hazai álláshelyeketBár az elmúlt napokban sorra lehetett hallani leépítésekről a hazai autóipari cégeknél, drasztikus, többezres elbocsátástól Magyarországon valószínűleg nem kell tartani, tudta meg az mfor.hu. Az emberek ugyanis a nehéz gazdasági helyzetben is fognak autót vásárolni, csak a kisebb fogyasztású, takarékosabb márkákat keresik majd. Ráadásul a Mercedes beruházásának köszönhetően további álláshelyek jönnek létre hazánkban.
.
2008. október 8. 11:24:52Vállalatok
Bajban a hazai autóipari beszállítók
A magas kockázatú iparágak körébe sorolta be az Atradius az autóipari beszállítók szektorát. A hitelbiztosító szerint erre azért volt szükség, mert a magas energiaárak, az autógyárak alacsony eladási rátái, illetve a begyűrűző hitelválság tartós nyomás alatt tartják a szektort.
.
2008. szeptember 25. 10:44:59Makró | Vállalatok
Borzasztó a fizetési morál hazánkban
Csak a román és a lengyel fizetési morál gyengébb a magyarországinál a kelet-európai régióban – mutat rá az Atradius Hitelbiztosító fizetési szokásokat vizsgáló felmérése. Ennek okai a csődtörvény elégtelensége, a lassuló gazdaság és a kintlévőségi kultúra fejletlensége.
.
2008. június 24. 10:44:02Makró
Hitelválság: a neheze még hátra van
Sokkal súlyosabb hatásai lesznek a jelzáloghitel-válságnak 2008-ban, mint amelyek 2007-ben érezhetőek voltak – figyelmezett az Atradius Hitelbiztosító legfrissebb tanulmányában. A 14 országot átfogó, Észak-Amerikát, Európát és Ausztráliát vizsgáló felmérés szerint a vállalatok a gazdasági növekedés lassulásában és a fizetési morál romlásában látják a hitelkrízis legkockázatosabb következményeit.
.
2008. június 3. 09:24:54Vállalatok
Rekordmértékű a nemfizetés Európában
Az osztrák vállalatok nincsenek megelégedve kelet-európai üzleti partnereik fizetési moráljával - derül ki az Atradius osztrák hitelbiztosító 1200 osztrák és kelet-európai cég körében elvégzett felméréséből. E szerint az osztrák cégek átlagosan két héttel az esedékesség után kapják meg pénzüket közép-európai partnereiktől.
.
2008. május 6. 10:39:07Makró | Vállalatok
Követelésbehajtó céget nyitott Magyarországon az Atradius
Saját követelésbehajtó céget nyitott Magyarországon az Atradius Hitelbiztosító, Atradius Collections néven. A cég magyarországi tapasztalatai szerint nagy az igény a peren kívüli követelésbehajtásra. Tavaly 9823 felszámolási eljárást indítottak hazánkban, míg 2006-ban 9559-et.
hirdetés
hirdetés
.