Cég

Címkék / Cég Címkék / Falcon Oil and Gas

2011. június 9. 16:28:59Vállalatok
A szerbeké lesz a legendás makói gáz?
A szerbeké lesz a legendás makói gáz?Tavaly úgy nézett ki, hogy lőttek a sokáig hatalmas magyar gázvagyonként emlegetett makói kitermelésnek, mivel a Mol kiszállt az üzletből. Most azonban az egykori kanadai partner a szerb olajvállalattal írt alá megállapodást, mely vállalta a további fúrások finanszírozását, siker esetén pedig 50 százalékos tulajdonrészt szerez a mezőben. Mfor.hu-háttér.
.
2010. február 22. 08:16:59Vállalatok
Ébredés az álomból: egyelőre nem lesz Texas Makóból
Ébredés az álomból: egyelőre nem lesz Texas MakóbólÚgy tűnik, egy időre lőttek a makói gázmező kiaknázására vonatkozó álmoknak – feloszlott ugyanis az erre "felesküdött" Exxon-Falcon-Mol triumvirátus. Az amerikai és a magyar cég a tesztfúrások csalódást keltő eredményére hivatkozva hátrált ki a projekt mögül. A továbbra is kitartó kanadaiak most új partnerek után kutatnak – kérdés, hisz-e még bárki abban, hogy a nehezen hozzáférhető természeti kincset gazdaságosan ki lehet termelni. Mfor.hu háttér.
.
2009. december 29. 09:56:28Vállalatok
Már csak jövőre lesz eredmény a makói gáz ügyében
A jövő év elején várható tájékoztatás a makói gázmező rétegvizsgálatának eredményéről - nyilatkozta a Napi Gazdaság keddi számában Szabó György, a Falcon Oil and Gas Plc. igazgatóságának elnöke.
.
2009. november 26. 15:39:40Vállalatok
A Falcon keresi a gázkitermelés módját a Makói-ároknál
A Falcon folytatja a földgáz-kitermelést előkészítő munkát a Makói-ároknál, nincs olyan új fejlemény, amely szükségessé tenné a korábbi tervek felülvizsgálatát - jelentette ki Szabó György, a kanadai cég magyar leányvállalata, a TXM Magyarország Kft. ügyvezetője csütörtökön Óföldeákon.
.
2009. november 13. 13:19:42Vállalatok
Jövőre már nyereséges lesz a Mol Pakisztán
A Mol Nyrt. pakisztáni tevékenysége 2010-ben lesz először nyereséges, ezért jövőre kezdődnek azok az évek, amikor a társaság itt már nemcsak befektet, hanem élvezi operátori munkája gyümölcsét is - mondta Mosonyi György, a cég vezérigazgatója pénteken Iszlámábádban az MTI-nek.
.
2009. november 3. 12:56:30Vállalatok
Továbbra sem találják a gázt a makói mezőn
A harmadik vizsgálat sem vezetett eredményre, így most egy ideig fel is függesztik a kutatást a Földeák-1 mezőn - jelentette be a kanadai tulajdonos.
.
2009. október 9. 11:36:59Vállalatok
Nem adja egykönnyen szüzességét a makói gázmező
Nem adja egykönnyen szüzességét a makói gázmezőHiába fúrják, egyelőre nem akarja "áruba bocsátani" milliárdokat érő kincseit a hatalmas lehetőségekkel kecsegtető makói gázmező - legalábbis erre utal, hogy a napokban eredménytelenül végződtek a "repesztések" egyik kútjánál. Arra azonban még van remény, hogy kisebb mélységben vagy más kutaknál sikerül majd áttörést elérnie a kutatást végző magyar-amerikai-kanadai triumvirátusnak.
.
2009. szeptember 18. 18:16:59Vállalatok
Ezúttal Görbeházánál bukkantak gázra - a végén gáznagyhatalom leszünk?
Ezúttal Görbeházánál bukkantak gázra - a végén gáznagyhatalom leszünk?Az utóbbi időben sorra jönnek a hírek azzal kapcsolatban, hogy éppen hol találtak gázmezőt Magyarországon: legutóbb arról lehetett olvasni, hogy a Dél-Dunántúlon fedeztek fel egy hatalmas lelőhelyet, most pedig egy brit cég jelentette be, hogy a Görbeháza melletti kutatófúrása eredményre vezetett. Ezek mellett ott van még a makói gázmező, melyen évek óta folynak a kutatások a gazdaságos kitermelésről. Mfor.hu-háttér.
.
2008. május 13. 07:59:00Vállalatok
Hazánkban keresnek gázt az észak-amerikaiak
A makói gázmező csökkentheti Magyarország energiafüggőségét Oroszországtól - olvasható a washingtoni Jamestown Alapítvány elemzésében.
.
2008. május 8. 12:29:21
Nem veszélyezteti a Gazprom pozícióját a makói gázmező
A makói földgázvagyon "alternatíva" lehet az orosz szállítások mellett, de "nem olyan nagy, hogy komolyan befolyásolja a Gazprom európai pozícióját", írta a Kommerszant című orosz gazdasági lap csütörtökön.
.
2008. május 7. 11:59:35Vállalatok
Megtörheti a Gazprom egyeduralmát a makói gáz
A Mol, az Exxon és a Falcon közösen exportálhatják a makói gázmezőn kitermelt földgázt a nyugat-európai országokba, ezzel pedig az orosz Gazprom piacának egy részét vennék el - írja a Bloomberg.
.
2008. április 16. 15:14:50
Legkorábban négy év múlva termelhet gázt a Makói-medence
Sikeres program esetén a Makói-medencében a gázmező-fejlesztés és -kitermelés 2012-2014-ben várható - mondta Áldott Zoltán, a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. kutatás-termelés ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
.
2008. április 14. 12:29:47Vállalatok
Mindenki a makói gázra hajt
Mindenki a makói gázra hajtMagyarország sok problémájára megoldást jelentene, ha sikerülne kitermelni a makói gázmezőt. Az egekbe szökő szénhidrogén árak miatt egyre több helyen próbálkoznak az úgynevezett nem hagyományos kitermelési módokkal. Az ügy komolyságát mutatja, hogy a világ legnagyobb energia cége, az Exxon Mobil is beszállt a makói árokban található földgáz kitermelésébe és újabb kutatásokat is finanszíroz. Hétfőn a makói történéseket eddig a háttérből figyelő Mol is lépett, közös kutatási program indításáról egyezett meg az Exxon helyi leányvállalatával. Mfor.hu háttér.
.
2008. április 11. 09:54:10Vállalatok
Hazánkban ruház be az Exxon
A kanadai Falcon Oil & Gas Ltd. és magyarországi leányvállalata, a TXM Olaj és Gázkutató Kft. fejlesztési és kitermelési megállapodást kötött az amerikai Exxon Mobil olajtársasághoz tartozó Esso Exploration International Ltd.-vel. A megállapodás a Falcon makói kitermelési engedélyes területének 75 százalékára vonatkozik. A meghatározott terület meg nem osztott 33 százaléka a Falconé marad, 67 százaléka az Exxon Mobilé, a területet ezentúl az Exxon Mobil üzemelteti, közölték a Falconnál.
hirdetés
hirdetés
.