Cég

Címkék / Döglött akták / MÁV ÁBE

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2013. július 11. 12:07:59Makró
Nem kell a magyar államnak fizetnie a MÁV ÁBE helyett
Nem kell a magyar államnak helytállnia a 2008-ban fizetésképtelenné vált és megszűnt MÁV Általános Biztosító Egyesület helyett - következik abból az ítéletből, amelyet csütörtökön hirdetett ki az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága.
.
2013. január 31. 12:40:59Makró | Vállalatok
Javította a vagyonkezelő a MÁV ÁBE tőkehelyzetét
Közel 350 millió forinttal csökkentette a MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) negatív saját tőkéjét a vagyonkezelő Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft., miután a biztosítási károk pontos felmérése után csökkentette a kártartalékot - közölte a vagyonkezelő csütörtökön.
.
2012. szeptember 26. 15:31:59Makró
Megkezdte az EB a MÁV ÁBE biztosító ügyének tárgyalását
Az Európai Bíróság megtartotta szerdán az első tárgyalást abban az ügyben, amelyben a Fővárosi Bíróság kér választ a testülettől a korábban fizetésképtelenné vált MÁV Általános Biztosító Egyesülettel (MÁV ÁBE) kapcsolatban.
.
2011. április 7. 15:52:59Makró | Vállalatok
Pert nyert a MABISZ a MÁV ÁBE kapcsán a Waberer's ellen
A Zöld Kártya egyezmény alapján a külföldön okozott károkat rendező, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) keretében működő Nemzeti Iroda csütörtökön pert nyert az egyik károkozó, a Waberes's Holding ellen, így annak meg kell fizetnie az iroda részére azt az összeget, amelyet az a külföldi partnerének megtérített - mondta Molnár István a MABISZ jogi képviselője csütörtökön.
.
2011. április 6. 12:13:59Makró
A MÁV-ÁBE ügyfeleinek nem kell helytállniuk a külföldön okozott károkért
A Legfelsőbb Bíróság (LB) döntése szerint a csődbe ment MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) ügyfele által külföldön okozott kárt nem az ügyfélnek, hanem a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) nemzeti irodájának kell megfizetnie - mondta Kovács Kázmér ügyvéd sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
.
2010. február 3. 13:21:31Makró
Végéhez közeledik a MÁV ÁBE vagyonelszámolása
Február 15-ig 7 ezer olyan magánszemély kap levelet a MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) vagyonrendezési eljárását folytató Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-től, akiknek követelésük van az egyesülettel szemben, ebben szerepel a követelés besorolása, és annak összege is - mondta az MTI-nem Binder István a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője.
.
2009. március 13. 05:59:55Vállalatok
55 millióért szabadlábra helyezték a MÁV ÁBE vezért
Ötvenöt millió forintos óvadék ellenében szabadlábra helyezték a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) egykori elnök-vezérigazgatóját, Kiss Bálintot, akit társaival együtt egymilliárd forintos sikkasztással gyanúsítanak - erősítette meg a férfi ügyvédje csütörtökön az MTI-nek.
.
2008. november 3. 08:29:34Makró
Az Allianz a MÁV-biztosító csődjének nyertese
Az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampányszezon eddigi nyertese az alkuszok szerint az Allianz - írja a Világgazdaság.
.
2008. augusztus 18. 17:19:25Vállalatok
Drágán váltottak biztosítót a MÁV ÁBE ügyfelei
A már átszerződött, mintegy 110 ezer MÁV ÁBE-s ügyfél lényegesen magasabb éves átlagos díj mellett kötötte meg új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződését, mint tavaly novemberben. Kétharmaduk internetes portálon választott új biztosítót, a Netrisk.hu-n eddig 58 ezren, a Biztositas.hu-n mintegy 23 ezren - közölték a biztosítási portálok.
.
2008. augusztus 15. 12:59:50Makró
Újabb nyomozást rendeltek el a MÁV ÁBE ügyében
Az ügyészség döntése alapján továbbra is a vámhatóság nyomoz a MÁV ÁBE ügyében, miután a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) újabb, hűtlen kezelés alapján tett feljelentése alapján is nyomozást rendeltek el és azt egyesítették a korábbi eljárással - mondta Sipos Jenő, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője az MTI-nek pénteken.
.
2008. augusztus 14. 10:09:58Makró | Vállalatok
MÁV ÁBE: augusztus 16-tól nyugodtak lehetnek a károsultak
Azoknak a károsultaknak, akiknek olyan gépjárművel okoztak kárt, amelynek üzembentartója a MÁV ÁBE biztosítónál kötött kötelező gépjármű- felelősségbiztosítást (kgfb), de augusztus 16-ától nem szerződött másik biztosítóhoz, a szokásos módon a Mabisz Gépjárműkárrendezési Iroda kártalanítási számlájáról előlegezik meg a kár kifizetését - közölte Ragályi István, az iroda ügyvezető igazgatója.
.
2008. augusztus 13. 17:39:03Vállalatok
Augusztus közepén indul a MÁV ÁBE vagyonelszámolása
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete kötelezte a MÁV biztosító egyesületet, hogy legkésőbb augusztus 15-ig bízza meg a Hitelintézeti Felszámoló Közhasznú Társaságot (Kht) a MÁV ÁBE vagyonelszámolási eljárásának lefolytatásával - közölte a PSZÁF.
.
2008. augusztus 12. 06:44:18Vállalatok
Ketyeg az óra a MÁV Biztosító ügyfeleinek
A MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) ügyfelei közül péntekig közel 40 ezer biztosított átszerződési kérelmét fogadták be a kötelező gépjármű- felelősségbiztosítás (kgfb) kötésére jogosult biztosítók – közölte hétfőn Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője.
.
2008. augusztus 8. 10:19:07Vállalatok
Dominikába is ment pénz a MÁV Biztosítótól
Napokon belül átutal 660 millió forintot a pénzügyőrség a MÁV Általános Biztosító Egyesületnek a társaság volt elnöke és társai ellen folyó nyomozás alatt eddig lefoglalt összegből – írja a Népszabadság.
.
2008. augusztus 8. 07:29:55Makró | Vállalatok
MÁV ÁBE: közel húszezer ügyfelet már befogadtak a biztosítók
A MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV ÁBE) kötelező gépjármű felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkezők közül már közel húszezer biztosított átszerződési kérelmét befogadták a biztosítók - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője csütörtökön.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.