Cég

Címkék / Cég Címkék / Anheuser-Busch

2016. szeptember 28. 13:46:59Vállalatok
Már biztosan létrejön a világ legnagyobb sörgyártója
Elhárult az utolsó akadály, a részvényesek beleegyezésével a világ legnagyobb sörgyártója jön létre.
.
2015. november 11. 11:19:59Vállalatok
Óriási üzlet köttetett a sörpiacon
A belga-brazil Anheuser-Busch InBev (AB InBev), a világ legnagyobb söripari konszernje felvásárolja legnagyobb versenytársát, a második helyen álló SABMiller (SABM) céget, amely a Dreher Sörgyárak anyavállalata - jelentette be szerdán a két cég. Az új konszern a globális sörpiac közel 30 százalékát tartja majd kézben.
.
2013. október 13. 10:04:59Mesél a múlt
100 éve hunyt el az amerikai sörkirály
100 éve hunyt el az amerikai sörkirályAz amerikai söripar egyik megteremtőjeként emlékezhetünk Adolphus Buschra, aki a világ legnagyobb sörgyára mellett egy máig tartó névvitát is örökül hagyott.
.
2010. január 20. 14:21:22Vállalatok
Munkaügyi vita miatt sörhiány fenyeget Belgiumban
Egy munkaügyi vita nyomán szerdán kénytelen volt teljesen leállítani sörgyártását belgiumi üzemeiben a világ vezető sörfőzdéje, az Anheuser-Busch InBev SA.
.
2009. november 12. 11:11:59Vállalatok
Tízmilliárd dollár söreladásból
A világ legnagyobb söripari csoportja, a belga-brazil-amerikai Anheuser-Bush InBev csütörtökön 1,546 milliárd dolláros adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről - ez több mint kétszerese a tavalyi harmadik negyedévi 690 milliónak.
.
2009. október 15. 10:01:59Vállalatok
Csak átmeneti a tulajdonosváltás? Adják-veszik a Borsodit
Csak átmeneti a tulajdonosváltás? Adják-veszik a BorsoditEldőlt, hogy a korábban biztos befutóként emlegetett brit kockázati tőkealap kezébe kerül az AB InBev régiós portfóliója, így az egyik legnagyobb magyar sörgyár is új tulajdonost kap. Mfor.hu-háttér.
.
2009. szeptember 21. 17:31:59Vállalatok
Csak az angoloknak kell a Borsodi
Csak az angoloknak kell a BorsodiAz egyetlen jelentkező, a londoni székhelyű CVC Capital veheti meg az AB-InBev hét közép-kelet-európai sörgyárát - értesült a belga De Standaard című lap. Mindez azt jelenti, hogy a magyar Borsodi is új tulajdonost kaphat. Korábban Nagy Kálmán, a Concorde szakembere az mfor.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az ilyen jellegű pénzügyi befektetők gyakran néhány éven belül tetemes haszonnal akarnak túladni a cégeken, ezért könnyen lehet, hogy ez a sors vár majd a Borsodira is. Mfor.hu-háttér.
.
2009. június 18. 09:01:58Vállalatok
Néhány éven belül kétszer is gazdát cserélhet a Borsodi
Néhány éven belül kétszer is gazdát cserélhet a BorsodiJúnius közepén jelentette be az Anheuser Busch-InBev, hogy eladja közép-kelet-európai sörgyárait, így többek között a Borsodi Sörgyár is új tulajdonost kaphat. Egyelőre egy pénzügyi befektető, külföldi kockázati tőke alap érkezése tűnik a legvalószínűbbnek. Az mfor.hu által megkérdezett elemző szerint az ilyen típusú felvásárlások esetében legtöbbször néhány éven belül, jókora nyereséggel túl is adnak a cégeken - ez lehet a Borsodi Sörgyár sorsa is. Mfor.hu háttér.
.
2009. június 15. 04:46:32Vállalatok
Eladó az "élet habos oldala" is
Hét közép-európai országban tizenegy sörgyárától válik meg a belga-brazil Inbev, köztük a Borsodi Sörgyártól is - írja hétfői számában a Népszabadság.
.
2009. március 25. 12:04:28Vállalatok
Európában nem az Anheuser Busch-é a Budweiser márka
Elvesztette az Anheuser Busch amerikai sörfőzde az Európai Bíróság előtt azt a védjegypert, amelyben a "Budweiser" márkanév használati jogát igényelte magának Európában.
.
2008. július 14. 09:24:50Vállalatok
Létrejött a világ legnagyobb sörgyártója
Sajtóértesülések szerint elfogadta az Anheuser-Busch amerikai sörgyártó riválisa, az InBev NV közel ötvenmilliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, és ennek eredményeként létrejön a világ legnagyobb söripari vállalata.
.
2008. július 9. 12:04:12Vállalatok
Beperli belga riválisát a Budweiser gyártója
Beperli belga riválisát, az InBev sörgyártót az Anheuser-Busch. Az InBev korábban 46 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett az amerikai cégre, s felvásárlási szándéka továbbra is él.
hirdetés
hirdetés
.