Cég

Címkék / Cég Címkék / Opten Informatikai Kft.

2017. november 13. 11:57:31Makró | Vállalatok
Ukrajna veszélyesebb az offshore-paradicsomoknál is
Az elmúlt évek offshore botrányait nézve talán nem is meglepő, hogy az ezen országokhoz köthető cégek a legkockázatosabbak között vannak. Ukrajna azonban még ezeket az országokat is veri a felszámolási listákon - derül ki az Opten közleményéből.
.
2016. január 21. 20:25:59Vállalatok
Tavaly rekordszámú cég szűnt meg az építőiparban
Tavaly rekordszámú cég szűnt meg az építőiparbanSoha nem szűnt meg annyi cég az építőiparban Magyarországon, mint 2015-ben, és soha nem alakult olyan kevés, mint éppen tavaly. Az ágazat megrendelésállománya is a mélyben van, de CSOK és a felgyorsított uniós pályázatok fordulatot hozhatnak.
.
2014. július 8. 11:58:59Vállalatok
Soha nem szűnt még meg ennyi magyar cég
Minden eddiginél több, tízezer feletti számban szűntek meg idén a második negyedévben cégek. Az első félév is negatív rekordot döntött, de jó jel, hogy a megszűnések mögött egyre kisebb számban jelenik meg okként a felszámolás, vagyis egyre kevesebb cég megy úgy tönkre, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után. A gazdasági növekedés pozitív hatásait még nem érezni a cégstatisztikán.
.
2013. december 9. 17:04:59Makró | Vállalatok
Csúcson a cégmegszűnések száma
Már novemberben 30 ezer fölé emelkedett az éven belül megszűnő cégek száma Magyarországon, ezzel megdőlt a 2010-es rekord. A megszűnőknél kevesebb cég alakult a hónapban így folytatódik a társas vállalkozások számának lassú eróziója - közölte az Opten céginformációs szolgáltató hétfőn
.
2012. szeptember 25. 10:55:59Makró | Befektetés
Folytatódik a lejtmenet - újabb építőcégek dőlnek be
Az augusztusi szezonális hatások és a megváltozott jogszabályok vezettek kedvezőbbnek tűnő eredményre, ám nem kétséges, hogy a közeljövőben egyre több cég szűnik meg az építőiparban - derült ki az Opten céginformációs szolgáltató közleményéből.
.
2012. augusztus 6. 14:58:59Vállalatok
Opten: csúcson a felszámolások száma
Júliusban 2.251 céggel szemben indult felszámolási eljárás, az utolsó három hónapban így a havi felszámolási átlag 2.328 volt, 20 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Ez a 2008-as és 2011-es után egy harmadik felszámolási hullámot jelent a magyar gazdaságban, elsősorban a növekvő hatósági aktivitás miatt - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.
.
2012. április 2. 14:13:59Vállalatok
Opten: jelentősen nőtt a felszámolások és végelszámolások száma az első negyedévben
Az idei első negyedévben 5828 céggel szemben indult felszámolási és 9048 céggel szemben végelszámolási eljárás, ez 33, illetve 54 százalékos növekedés a megelőző év azonos időszakához képest - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.
.
2011. február 5. 10:04:59Vállalatok
Megállt a felszámolások növekedése
Megállt a felszámolások növekedéseMásodik hónapja lényegében stagnál a felszámolásra jutó társaságok száma Magyarországon. Decemberben 2-vel kevesebb, januárban pedig 32-vel több céggel szemben indult fizetésképtelenségi eljárás, mint egy évvel korábban. Januárban a tavalyinál lényegesen több cég bezárásáról döntöttek a tulajdonosok, de több új céget is alapítottak.
.
2010. szeptember 19. 14:04:59Vállalatok
Csak látszat a krízis enyhülése az építőiparban
Kevesebb mint a felére csökkent augusztusban a fizetésképtelenségi eljárások száma az építőiparban az előző havihoz képest az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint, éves összehasonlításban azonban továbbra is gyors növekedés tapasztalható, vagyis csak látszólag enyhül a krízis az ágazatban.
.
2010. március 12. 12:11:17Makró | Vállalatok
A válság kettészakította az országot
Nyugat-Magyarországon vége a válságnak, Kelet-Magyarországon viszont még tombol – ez derül ki az Opten céginformációs szolgáltató felszámolási adatait ismertető közleményből. A tavalyi második félévben kibontakozó tendenciák általánossá váltak, a dunántúli régiókban határozottan csökken a bedőlt cégek száma, a Közép-Magyarország régióban és az ország keleti felében pedig növekszik. Üdítő kivétel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, amelyen mintha átrobogott volna a válság.
.
2010. február 3. 12:06:49Vállalatok
Kevesebb céget számoltak fel januárban
Csökkent a felszámolások száma januárban, de a fellendülés éveit így is messze meghaladó számú, 1296 cég ment tönkre januárban – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb jelentéséből.
.
2009. december 29. 15:21:38Vállalatok
Már bánatában sem iszik márkás italt a magyar
A városi legendák szerint a válság kitörése óta az alkoholfogyasztás világszerte felfutott. A magyar cégstatisztikák ezt nem támasztják alá, idén ugyanis 40 százalékkal több italkereskedelmi cég ment tönkre, mint egy évvel korábban – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Lehet, hogy többet iszunk, de akkor a feketén forgalmazott vagy az olcsó italok fogynak – állítják az Optennél.
.
2009. december 22. 15:41:03Makró
Nem ingatta meg a kiskereskedelmet a válság
Bár az első félévben még úgy tűnt, hogy a kiskereskedelmi vállalkozások tömeges bedőléséről szól majd az idei év, a második félévben világossá vált, hogy az ágazat a vártnál stabilabb lábakon áll. Az első félévben még 41 százalékkal több kiskereskedelmi céget számoltak föl, mint egy évvel korábban, a másodikban viszont már kevesebbet, mint 2008 hasonló időszakában – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató jelentéséből.
.
2009. november 23. 10:59:27
Tovább tart az építőipari cégek vesszőfutása
Októberben ismét több mint 300 építőipari céggel szemben indult felszámolási eljárás, és 258 végelszámolást jelentettek be a cégbíróságok. A növekedés üteme lassulni látszik, mert már a viszonyítási alapnak tekintett tavalyi időszak is a válság jegyében telt – adta hírül az Opten céginformációs szolgáltató. – A javuló cégalapítási kedv mögött nemigen állhat más, mint adóelkerülés vagy a csalárd csőd szándéka – véli a szakértő.
hirdetés
hirdetés
.