Cég

Címkék / Cég Címkék / RSM DTM Hungary

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2017. január 6. 11:23:10Vállalatok
Egy nagyon durva ábra a betegesen agyonszabályozott adórendszerünkről
Egy nagyon durva ábra a betegesen agyonszabályozott adórendszerünkrőlIdén január elsejétől megváltoztak az éttermekre vonatkozó áfa-szabályok. Egy adószakértő és az RSM Hungary adótanácsadó cég egy ábrán foglalta össze, milyen számlát kell kiállítani egy ételt és italt rendelő vendég számára az éttermekben. Vigyázat, csak erős idegzetűeknek!
.
2014. április 4. 18:46:58Makró | Vállalatok
Cafetéria elem lesz a munkaadói hiteltámogatás
Cafetéria elem lesz a munkaadói hiteltámogatásA munkáltató által kedvező feltételek mellett biztosítható lakáshitel-törlesztési támogatás kapcsán az NGM 2014. április 3-án kihirdetett rendelete most már a korábban nem ismert részletszabályokat is világosabbá tette, áll az RSM DTM elemzésében.
.
2010. február 22. 13:21:59Makró | Vállalatok
Nem minden képzés költsége számolható el
Február 25-én kell bevallaniuk 2009-es éves szakképzési hozzájárulási kötelezettségeiket a vállalkozásoknak, a tavaly évközben életbelépett szabályozói változások alapján, mely 60 százalékra csökkentette a szakképzési hozzájárulás terhére igénybe vehető költségkeret arányát. A hozzájárulási kötelezettség negyven százalékát így mindenképpen pénzben kell teljesíteniük azon vállalkozásoknak, melyek nem szerveznek gyakorlati képzést. Kedvező változás, hogy a munkavállalók képzési időre vetített személyi jellegű költsége ugyanakkor elszámolhatóvá vált. A szakképzési hozzájárulásból érkező bevétel 2009-ben meghaladta a 40 milliárd forintot.
.
2010. február 18. 13:41:34Makró
Eljött az E-számla kora
Több éve tartó előkészítési folyamat zárul le idén az elektronikus számlázás egységes európai szabályozásával, melynek célja az egységes szabályozás megteremtése, 2009 végére született meg az az ajánlás, mely megteremti ennek kereteit.
.
2010. január 27. 12:51:32Makró
Vagyonadó: mi jöhet az AB döntése után?
Az RSM DTM Hungary adópartnere Hegedüs Sándor és Torma Levente a DLA Piper nemzetközi jogi iroda adószakértő állásfoglalása a tegnapi egyhangú alkotmánybírósági döntés után.
.
2010. január 25. 10:46:36Makró
Hibáztunk-e, ha befogadtuk egy felfüggesztett adószámú vállalkozás számláját?
Az adószám felfüggesztésének ideje ’fekete időszak’ az érintett társaság számára, áfát sem levonni, sem visszaigényelni nem tud. A vasszigor teljes, a korábbi időszakok levonható áfája sem vehető figyelembe, illetve a kiutalásokat is leállítja az adóhatóság. A felfüggesztett adószámú vállalkozástól kapott számla esetében az adólevonási jogot nem befolyásolja, hogy a számla kiállítójának adószámát felfüggesztették. A számla befogadójának csupán arra kell figyelnie, hogy a befogadott számla áfája levonható legyen, a számla a vevő nevére szóljon, s hiteles legyen.
.
2010. január 20. 10:56:44
Partneri kinevezések az RSM DTM Hungary Zrt.-nél
Partneri kinevezések az RSM DTM Hungary Zrt.-nélHárom partnert nevezett ki az RSM DTM Hungary Zrt. a társaság szakmai területeinek vezetésére: Hegedüs Sándor, Marczin Mónika és Héhn Miklós új feladatkörét 2010 januárjától látja el.
.
2009. december 22. 13:31:54Vállalatok
Negyedével drágulhat a külföldről történő autóbérlés
Huszonöt százalékos többletköltséget okozhatnak a külföldről, elsősorban Németországból személyautót bérlő cégeknek a jövő évi áfa-változások - mondta Hegedüs Sándor, a tanácsadással foglalkozó RSM DTM Hungary Zrt. adócsoportjának vezetője kedden, az MTI-nek.
.
2009. december 18. 06:01:58Makró
December 21-ig kell feltölteni az adót
A decemberi, likviditásban kissé szűk időszakban sem feledkezhetnek meg a társaságok az adófeltöltésről, mert egy elkésett, vagy rosszul megbecsült feltöltés a különbözet akár 20 százalékával megegyező büntetést is eredményezhet - figyelmeztet az RSM DTM Hungary.
.
2009. december 1. 11:01:20
Megéri a cafetériát választani
A béren kívüli juttatások adózására vonatkozó szabályokat a 2010-es adócsomag több ponton is felülírta. Bár beszűkül az adómentesen igénybe vehető ösztönzők köre, még mindig érdemes élniük a munkavállalóknak a kedvezményes adózási körbe tartozó juttatási formákkal.
.
2009. november 18. 21:51:59Makró | Vállalatok
Adómentes juttatás lett a védőoltás
Adómentes juttatás lett a védőoltásA parlament által 2009. november 9-én elfogadott, a köztársasági elnök által november 16-án aláírt törvény, az egyéni vállalkozókról és egyéni cégekről tartalmazza azt a módosítást, miszerint a védőoltás adómentes természetbeni juttatásnak minősül, amelyet a törvényalkotó visszamenőleges hatállyal 2009. január 1.-től léptet hatályba.
.
2009. november 17. 10:51:59Makró
Átment a szuperbruttósítás a vizsgán - Nem dől be az adórendszer
Átment a szuperbruttósítás a vizsgán - Nem dől be az adórendszerAz alkotmánybírák mai döntése értelmében be lehet vezetni januártól az új adóalapot, mely a jövő évi adórendszer egyik alapja lesz. Mfor.hu-tudósítás.
.
2009. szeptember 14. 15:56:59
Iparűzési adó: kockázatokat is rejt az elévülési idő lerövidítés
Iparűzési adó: kockázatokat is rejt az elévülési idő lerövidítésElvileg ugyan egyszerűsödik az iparűzési adó bevallásának folyamata azáltal, hogy az önkormányzatoktól az adóhatósághoz kerül a bejelentési kötelezettség, ám ennek eredményeként néhány szabály változik. Többek között a 2010-et megelőző adóévekhez kapcsolódó adómegállapítási jog 2011. december 31.-én elévül - eddig lesz lehetőség az önellenőrzésre, illetve az adóhatósági ellenőrzés lefolytatására.
.
2009. augusztus 27. 20:26:59
Kockázatosak lehetnek a költségcsökkentő kiszervezések
Kockázatosak lehetnek a költségcsökkentő kiszervezésekSzolgáltató központok létrehozásával, és az alapvető adminisztratív tevékenységek kiszervezésével komoly költségcsökkenést érhetnek el a vállalatok. A válság idején a pénzügyi feladatok teljes mértékű külföldre helyezése sok előnnyel kecsegtet, ugyanakkor jó néhány hátránnyal is járhat.
.
2009. augusztus 10. 11:36:58
Nem kell lemondani a cafetériáról
Nem kell lemondani a cafetériárólBár 2010-től jelentősen beszűkül az adómentesen adható ösztönzők köre, az RSM DTM Hungary szerint jövőre is érdemes lesz élni a kedvezményes adózási körbe tartozó juttatási formákkal.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.