Cég

Címkék / Döglött akták / Dun & Bradstreet

2010. március 11. 10:16:16Vállalatok
Még az új csődtörvény sem hozott csodát
Még az új csődtörvény sem hozott csodátA fél éve érvényben lévő új csődtörvény nem szorította vissza a felszámolások számát. 2009. szeptember 1-je, az új csődtörvény megszületése óta csupán 42 vállalat próbálta működését reorganizálni a csődvédelem keretein belül, míg a felszámolások száma továbbra is magas, havonta több mint 1200. A csődeljárás a nagykereskedelemmel és az ingatlanügyletekkel foglalkozó vállalatoknál volt a legjellemzőbb, valamint területileg a fővárosban éltek legtöbben ezzel a jogi lehetőséggel, áll a Dun & Bradstreet elemzésében.
.
2010. február 2. 10:51:34Makró
Újabb csúcs várható a magyar vállalatok fizetésképtelenségében
Újabb csúcs várható a magyar vállalatok fizetésképtelenségébenÚjabb magyar fizetésképtelenségi csúcs várható 2010-ben, de a cégek minősítésének romlási üteme lelassult – áll a A Dun & Bradstreet (D&B) kockázatkezelési szakértő elemzésben. Idén a legkockázatosabb iparág az építőipar és a szállítmányozás mellett a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás és a bútorgyártás lesz, a legkisebb kockázatot a humán-egészségügyi, szociális ellátás szektorban működő vállalatok képviselnek.
.
2009. november 24. 10:31:44
Javítható még a vállalatok kockázatkezelése
A vállalatvezetők több mint fele javítani szeretne a kockázatkezelés hatékonyságán a gazdasági válság hatásainak kivédése érdekében – ez derült ki abból a nemzetközi felmérésből, amelynek eredményeit a Dun & Bradstreet, a világ legnagyobb üzleti információ szolgáltatója kockázatkezelési szemináriumán ismertettek. A vállalati hatékonyság növelésére már csak azért is szükség van, mert az üzleti veszteségek minimalizálása mellett a kockázatkezelés a növekedési területeket is képes kijelölni.
.
2009. november 5. 11:46:53
Javult a magyar cégek fizetési morálja
A gazdasági válság új trendet hozott a fizetési szokásokban, ezzel magyarázható, hogy alacsony mértékben, de javult a magyar fizetési morál 2008 októberéhez képest – ez derül ki a Dun & Bradstreet legfrissebb jelentéséből. Bár a hazai vállalkozások számláinak mindössze 48 százalékát fizetik ki határidőre, ez a tavalyi időszakhoz képest közel 4 százalékpontnyi javulást jelent, és az átlagos fizetési határidő is csökkent 1 nappal.
.
2008. július 7. 15:44:13Vállalatok
Nőtt a Magyarországon bejegyzett cégek száma
A Magyarországon bejegyzett társas vállalkozások száma 2,3 százalékkal nőtt az utolsó félévben, miközben a fizetésképtelenségi eljárások száma és esélye szintén folyamatosan emelkedik - derül ki az üzleti információszolgáltató Dun and Bradstreet (D&B) első féléves fizetésképtelenségi és újcég-alapítási jelentéséből.
.
2008. június 17. 10:04:51Vállalatok
Borzasztó a fizetési fegyelem hazánkban
A Dun and Bradstreet (D and B) DUNTrade programja alapján összeállította az idei év első negyedévére vonatkozó jelentését a fizetési tapasztalatokról, amelyből kiderül, hogy a magyar vállalkozások számláiknak mindössze 38 százalékát fizetik ki határidőre, a számlák 62 százalékánál legalább két napos késedelembe esnek.
.
2008. május 27. 14:29:53
Egymilliárd forint fölött a legjobb magyar kkv-k
A kis- és középvállalatok gazdaságban betöltött szerepének fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a Pegazus Díj alapítói – az Enterprise Investros, a KPMG és a Dun&Bradstreet - a szektor legdinamikusabban fejlődő cégeinek elismerésével.
.
2007. október 18. 13:44:47Vállalatok
Minden hatodik hazai céget felszámolhatják egy éven belül
A magyarországi cégek tizenöt százalékánál nagy az esély arra, hogy egy éven belül nem tudnak eleget tenni fizetési kötelezettségeinek - mondta Keleti József a Dun and Bradstreet Hungária Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
hirdetés
hirdetés
.