Cég

Címkék / Cég Címkék / HungaroControl

2016. október 28. 16:25:59Vállalatok
Soha nem repült még ennyi gép az ország felett
Rekordszintre nőtt a nyári időszakban a Magyarország felett átrepülő gépek száma, augusztus 6-án abszolút rekord is született: 2745 járat haladt át az ország felett - közölte pénteken a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.
.
2016. április 14. 16:22:59Vállalatok
Átadták a HungaroControl tudásközpontját
Átadták csütörtökön a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. léginavigációs tudásközpontját, amelynek része a légiforgalmi irányítókat képző Léginavigációs Akadémia, a kutatás-fejlesztési (CRDS), valamint a radarszimulációs és kényszerhelyzeti központ.
.
2015. február 9. 07:46:59Vállalatok
HungaroControl: követendő példa a magyar
A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. szerint követendő példa Európában a magyar légi navigációs szolgálat által kidolgozott "free route" (szabad útvonal) koncepció, amelynek lényege, hogy Magyarország légterében a ki- és belépőpontok között a lehető legrövidebb egyeneseken közlekedhetnek a repülőgépek, mivel megszűnt az eddigi bonyolult légiútvonal-rendszer.
.
2014. augusztus 27. 13:55:59Vállalatok
Hatékonyabb lesz a magyar légiforgalmi irányítás
Kétmilliárd forintos beruházással növeli az átrepülő forgalom irányításának hatékonyságát a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. Az irányítók legkésőbb 2015 februárjától már nemcsak szóban, hanem írásban is kommunikálnak majd az átrepülő gépek pilótáival.
.
2012. március 3. 14:34:47Vállalatok
A magyar légtér forgalma enyhén csökkent tavaly, az idei év bizonytalan
Enyhén csökkent a forgalom 2011-ben az ellenőrzött magyar légtérben, az idei év pedig bizonytalan többek között az eurózóna elhúzódó válsága és a Malév leállása miatt - tájékoztatta Szőke Katalin, a HungaroControl kommunikációs vezetője az MTI-t.
.
2011. május 6. 08:01:59Vállalatok
Meghódítaná a régiós légteret a HungaroControl
Magyarország egyértelmű célja, hogy a hazai légiforgalmi irányításnak, a HungaroControl Zrt.-nek méltó szerep jusson a közép-európai légtérblokkban, ahol a társaság alkalmas lehet több szolgáltatás központi ellátására is - írja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) abból az alkalomból, hogy csütörtökön hét ország írta alá a közép-európai funkcionális légtérblokk létrehozásáról szóló nemzetközi megállapodást.
.
2011. március 28. 16:25:59Vállalatok
Új légiforgalmi irányító központ építését kezdte meg a HungaroControl
Közel tízezer négyzetméteres új irányító központtal és a legmodernebb technológiával fejleszti a hazai légi közlekedés infrastruktúráját a magyar légiforgalmi szolgálat, a beruházás összértéke eléri a 11 milliárd forintot - közölte a HungaroControl Zrt.
.
2011. március 4. 07:34:59Vállalatok
Magyar-európai repülésbiztonsági együttműködés
Magyarország számára rendkívül fontos, hogy szakmai intézményei kiváló kapcsolatokat ápoljanak az Európai Repülésbiztonsági Ügynökséggel, az élénk információáramlás alapozhatja meg a legjobb nemzetközi gyakorlatok átültetését a hazai működésbe - hangsúlyozta Schváb Zoltánt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkárát idézve a tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
.
2011. január 31. 16:07:59
Légtérszimulációs központot alapít a HungaroControl
Közép-európai légtérszimulációs központot épít ki Budapesten a HungaroControl, az új oktatási, szimulációs és kutatás-fejlesztési (k+f) intézmény létrehozásáról a társaság és a kontinens légiforgalmi irányító szolgálatait tömörítő EUROCONTROL hétfőn írt alá szerződést.
.
2011. január 6. 15:10:22Makró
Felelősségbiztosítót keres a HungaroControl
Tárgyalásos közbeszerzésen keres 1,2 milliárd dollár biztosítási összegű légiforgalmi irányítási felelősségbiztosítási fedezetre biztosítót a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
.
2010. november 15. 14:40:59Vállalatok
Rekordszámú gép hasított a magyar légtérben
A múlt hónapban 47 880 repülőgép haladt át a magyar légtéren, ami minden eddigi októberi forgalmat meghalad, közölte hétfőn a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.
.
2010. augusztus 5. 07:24:50Vállalatok
3255 repülőgép egy nap alatt - csúcsot döntött a HungaroControl
Bakos József, a HungaroControl légiforgalmi igazgatója a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy elsősorban az átrepülések révén bonyolít egyre nagyobb forgalmat a szolgálat. Az elmúlt héten vasárnap megdőlt a 2944-es napi csúcs: 3255 repülőgép közlekedését irányították.
.
2010. július 16. 13:19:59Vállalatok
Lecserélték a HungaroControl vezérigazgatóját
Lecserélték a HungaroControl vezérigazgatójátFellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter elfogadta a HungaroControl Zrt. vezérigazgatójának lemondását. Markó Andrea 2010. július 15-i hatállyal távozik a cégtől. Feladatait július 16-tól Szepessy Kornél veszi át. Az új vezérigazgatónak elsősorban a társaság szervezetének fejlesztésében, nemzetközi kapcsolatainak erősítésében lesznek teendői, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
.
2010. július 8. 08:49:59Vállalatok
Népszabadság: egyelőre marad a HungaroControl vezére
A légi irányításért felelős HungaroControl Zrt. (HC) vezérigazgatója már a múlt héten felajánlotta lemondását Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternek, ám azt egyelőre nem fogadták el - írta szakmai körökre hivatkozva csütörtöki számában a Népszabadság.
.
2010. május 13. 09:09:59Vállalatok
Közbeszerzési bírság a HungaroControlnak
A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. érvénytelen ajánlatot hirdetett ki győztesnek az irányító központjának kivitelezésére kiírt közbeszerzésen, ezért a Közbeszerzések Tanácsa (KDB) 3 millió forintra bírságolta, az eredményt megsemmisítette - a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg. A szolgálat nem ért egyet a kifogással, ezért megfontolja, hogy a döntés ellen bírósághoz fordul, de már biztos, hogy késni fog az új légiforgalmi irányító központ kivitelezése.
.