Cég

Címkék / Cég Címkék / Nemzetgazdasági Minisztérium

2017. május 17. 07:07:40Makró
Kétmilliárdból épülhet egy munkásszálló, összesen 18
A munkásszállók építésére, illetve felújítására rendelkezésre álló 9 milliárd forintból 18 munkásszálló is kialakítható, amelyekben 4000 munkavállalót is el tudnak majd helyezni - tájékoztatta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.
.
2017. április 6. 14:30:36Makró
Varga Mihály mindenkit munkába hív: nők, fiatalok, nyugdíjasok figyelem
Varga Mihály mindenkit munkába hív: nők, fiatalok, nyugdíjasok figyelemA gazdaság erősödésének, a vállalati szektor élénkülő munkaerő-keresletének eredményeként a legfontosabb versenyképességi kihívássá mára a megfelelő képzettségű munkaerő biztosítása vált – jelentette ki Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács második ülését követően. A miniszter elmondta: a nők, a fiatalok és a nyugdíjasok aktivitását ösztönző további intézkedésekkel további százezrek térhetnének vissza a munkaerőpiacra.
.
2017. március 12. 09:21:09Makró
Egy sms és már jön is az adóbevallása
Eddig 437 ezren kérték az adóhatóságtól, hogy postán küldjék el nekik a személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét, erre még március 16-ig van lehetőségük az adózóknak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.
.
2017. január 16. 09:18:14Makró
További ázsiai befektetések célpontja lehet Magyarország
Ahogyan Hongkong Ázsia, úgy Magyarország Európa kapujának tekinthető, és mi, magyarok büszkék vagyunk arra, hogy új megoldásaink és az elért eredményeink révén valódi partnereivé váltunk a világ fejlett országainak - hangsúlyozta Varga Mihály Hongkongban, áll az NGM által kiadott közleményben. Konkrétumokról nincs szó a kiadott anyagban.
.
2017. január 13. 15:55:30Makró | Vállalatok
Megmozdítaná az egész országot az NGM
Módosul a lakhatási támogatás feltételrendszere a munkaerő-mobilitás további ösztönzése érdekében, és több más intézkedést is bevezetett a Nemzetgazdasági Minisztérium.
.
2017. január 6. 16:13:02Vállalatok
Itt az NGM magyarázata az ultrabonyolultnak látszó éttermi áfaszabályokra
A kormány - a turizmus gazdaságélénkesítésben játszott kiemelt szerepe mellett - azért döntött az éttermi áfa mérséklése mellett, hogy olyan vállalkozásokat segítsen, ahol magas a foglalkoztatási, illetve beruházási igény. Ezek azok az éttermek, ahol helyben készítés-fogyasztás van. Az áfa csökkentés alapját az erősödő magyar gazdaság teremtette meg.
.
2012. május 4. 15:04:59Makró
A különadótörvénybe bekerül a kormány és a bankszövetség megállapodása
Akinek csak egy munkaadótól van jövedelme, nem kell nyilatkoznia arról, ha az meghaladja a 2 millió 424 ezer forintot, a különadótörvénybe pedig bekerül a kormány és a bankszövetség megállapodása - ezeket is tartalmazza az adószabályokat módosító, a kormány honlapján megjelent törvénytervezet, amihez magyarázó megjegyzéseket adott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A tárca jelzi, a változtatások egyértelműsítik és koherensebbé teszik a szabályozást.
.
2010. augusztus 10. 12:29:59Makró
NGM előrejelzés: idén 0,6 százalékkal nő a GDP
A korábban várt 0,2 százalékos visszaesés helyett idén 0,6 százalékkal nő a bruttó hazai termék (GDP), 2010-ben az átlagos infláció 4,7 százalék lesz a márciusban jelzett 4,3 százalék helyett - közölte kedden honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium.
.