Cég

Címkék / Cég Címkék / Centre for Economics and Business Research

2014. december 1. 06:52:59Makró
CEBR: az EKB-nak most már sürgősen lépnie kell a deflációs veszély miatt
A legutóbbi euróövezeti inflációs és munkanélküliségi adatok nyomán az eurójegybanknak (EKB) most már sürgősen hozzá kellene kezdenie a mennyiségi enyhítési ciklus előkészítéséhez a defláció egyre súlyosabb kockázatának kivédése végett, de lehet, hogy ezzel már el is késett - vélekedtek hétvégi helyzetértékelő kommentárjaikban londoni pénzügyi elemzők.
.
2012. november 6. 16:46:59Vállalatok
CEBR: húszévi mélypontra süllyed a bankári állások száma a Cityben
Húszévi mélypontra süllyed a következő két évben a befektetési bankári állások száma a londoni Cityben, mivel a szektor számos tevékenységi területén összeomlásszerűen csökken a szolgáltatások iránti kereslet - áll az egyik gazdaságelemző előrejelzésében.
.
2012. június 14. 15:37:59Makró
S&P: kritikus szakaszban az euróövezet, egyharmados esély Görögország távozására
"Kritikus szakaszba" jutott az euróövezet, és valószínűleg már a következő néhány hét eseményei eldöntik, hogy a valutaunió "merre veszi az irányt" - áll a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő csütörtökön Londonban összeállított helyzetértékelésében, amely egyharmados esélyt jósolt Görögország euróövezeti tagságának megszűnésére.
.
2011. december 27. 16:43:59Makró
CEBR: az euróválság megoldása esetén is recesszió lesz
Az euróövezet mindenképpen recesszióba süllyed jövőre, akár sikerül megoldást lelni az adósságválságra, akár nem; a különbség a gazdasági teljesítmény szempontjából valószínűleg csak annyi lesz, hogy a megoldás elmaradása esetén még meredekebb visszaesésre kell számítani - jósolták 2012-re az elemzők.
.
2011. augusztus 4. 09:00:59Makró
CEBR: Olaszország nem termel eleget, Spanyolország megmenekülhet
Olaszországot adósságdinamikája a törlesztésképtelenség felé sodorja, a kötvénypiaci figyelem középpontjában álló másik nagy déli euróövezeti tagállam, Spanyolország azonban kedvezőbb adósságmutatói miatt "épphogy megúszhatja" kényszerű törlesztési leállás nélkül - jósolták csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
.
2010. november 21. 13:52:00Makró
CEBR: európai pénzinjekcióra lenne szükség
A Centre for Economics and Business Research (CEBR) számításai szerint az euróövezetnek csak a következő három évben összesen 400 milliárd euró értékű likviditási kisegítő programokra lenne szüksége kormánykötvény-vásárlások formájában. Ez jórészt megfelelne a Fed által nemrég bejelentett újabb mennyiségi enyhítési forduló tervezett összegének.
.