Cég

Címkék / Cég Címkék / Centre for Economics and Business Research (CEBR)

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2016. január 2. 11:10:59Makró
Több országot tönkretehet az olcsó olaj
A világgazdaság egészét az idei év végére robusztus növekedéshez segítheti az olcsó olaj, az olajárzuhanás ugyanakkor olyan súlyos pénzügyi gondokat okozhat egy vagy akár több feltörekvő gazdaságban, hogy ezek végül a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségére szorulhatnak - vélekedtek 2016-ra szóló pénteki előrejelzéseikben londoni pénzügyi elemzők.
.
2014. december 1. 06:52:59Makró
CEBR: az EKB-nak most már sürgősen lépnie kell a deflációs veszély miatt
A legutóbbi euróövezeti inflációs és munkanélküliségi adatok nyomán az eurójegybanknak (EKB) most már sürgősen hozzá kellene kezdenie a mennyiségi enyhítési ciklus előkészítéséhez a defláció egyre súlyosabb kockázatának kivédése végett, de lehet, hogy ezzel már el is késett - vélekedtek hétvégi helyzetértékelő kommentárjaikban londoni pénzügyi elemzők.
.
2013. november 8. 07:46:59Makró
"Nagyszerű alkalmat hagyott ki Draghi"
Üdvözlendő fejlemény az euróövezeti jegybank (EKB) csütörtökön bejelentett, jórészt váratlan kamatcsökkentése, ám ez a lépés önmagában nem fogja megoldani a valutaunió alapvető problémáit, sőt inkább jelzi a gondok súlyosságát - vélekedtek az EKB-döntés után londoni pénzügyi elemzők.
.
2013. január 1. 18:04:53Makró
Nem adja fel a CEBR, idén is jósoltak
A Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden év első napján összeállítja a következő tizenkét hónapra szóló, átfogó világgazdasági prognózisát.
.
2012. november 12. 06:19:59Makró
Tizedére zuhant a bankárok prémiuma a londoni Cityben
A globális pénzügyi válság előtt mért csúcsnak alig több mint a tizedére zuhan az idén a londoni City befektetési bankárainak prémiuma, ráadásul a City hamarosan elveszíti a világ első számú pénzügyi központjának státusát is - jósolta hétfői előrejelzésében a Centre for Economics and Business Research (CEBR).
.
2012. november 6. 16:46:59Vállalatok
CEBR: húszévi mélypontra süllyed a bankári állások száma a Cityben
Húszévi mélypontra süllyed a következő két évben a befektetési bankári állások száma a londoni Cityben, mivel a szektor számos tevékenységi területén összeomlásszerűen csökken a szolgáltatások iránti kereslet - áll az egyik gazdaságelemző előrejelzésében.
.
2012. november 5. 10:31:59Makró
CEBR: 2013 a recesszió éve lesz az euróövezetben
Az idei évre várt visszaesés után 2013-at is recesszióban tölti az euróövezet, és 2014-ben is csak minimális mértékben nő. A következő két évben Nagy-Britannia teljesítménye nő a leggyorsabban a nagy európai gazdaságok közül - jósolták a CEBR elemzői.
.
2012. augusztus 13. 08:19:59Makró
CEBR: rövid távon egymilliárd font közvetlen veszteséget okozhatott az olimpia
A londoni Centre for Economics and Business Research (CEBR) közgazdászai szerint egyelőre korai lenne a játékok teljes gazdasági mérlegét megvonni, az azonban máris egyértelmű, hogy az olimpia sikere komoly megítélésbeli pluszt hozott Nagy-Britanniának. A ház szerint mindemellett a közvetlen költség-haszon egyenleg bizonyos elemei is kezdenek már összeállni.
.
2012. június 14. 15:37:59Makró
S&P: kritikus szakaszban az euróövezet, egyharmados esély Görögország távozására
"Kritikus szakaszba" jutott az euróövezet, és valószínűleg már a következő néhány hét eseményei eldöntik, hogy a valutaunió "merre veszi az irányt" - áll a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő csütörtökön Londonban összeállított helyzetértékelésében, amely egyharmados esélyt jósolt Görögország euróövezeti tagságának megszűnésére.
.
2012. április 9. 12:13:58Makró | Befektetés
CEBR: a jegybanki pénzözön mentette meg a világgazdaságot
Az euróövezeti jegybank (EKB) hosszú távú refinanszírozási művelete (LTRO) és az amerikai Federal Reserve már korábban elkezdett mennyiségi enyhítése megmentette a világgazdaságot "a potenciális leolvadástól", és e likviditásözön valószínűleg az eddig vártnál nagyobb ütemű globális fellendülést tesz lehetővé az idén, de ennek hátulütője az olajárak várható további emelkedése - jósolták hétfőn londoni pénzügyi elemzők.
.
2012. január 16. 13:46:59Makró
CEBR: "már recesszióban a brit gazdaság"
A brit gazdaság valószínűleg már recesszióban van, és 2012 egészét is jó eséllyel recesszióba tölti - jósolta a Centre for Economics and Business Research (CEBR).
.
2012. január 2. 10:25:59Makró
CEBR: "99 százalék", hogy a valutaunió szétesik
Pénzügyi elemzők szerint "99 százalék", hogy a valutaunió előbb-utóbb szétesik, és a folyamat nagy valószínűséggel az idén megkezdődik.
.
2011. december 27. 16:43:59Makró
CEBR: az euróválság megoldása esetén is recesszió lesz
Az euróövezet mindenképpen recesszióba süllyed jövőre, akár sikerül megoldást lelni az adósságválságra, akár nem; a különbség a gazdasági teljesítmény szempontjából valószínűleg csak annyi lesz, hogy a megoldás elmaradása esetén még meredekebb visszaesésre kell számítani - jósolták 2012-re az elemzők.
.
2011. november 6. 10:15:38Makró
A Capital Economics egyetért Merkellel, egy évtized kell
A Capital Economics szerint az adósságtörlesztési átstrukturálás önmagában nem kezelné az adósságválsággal küszködő euróövezeti tagországok alapvető versenyképességi hiányát. A cég szerint az eurózónán belül olyan szélesre nyílt a versenyképességi rés, hogy bezárása egy évtizedig vagy még tovább tartó gazdasági depresszióval és deflációval járna a periferiális országokban. Korábban a német kancellár, Angela Merkel mondta szombaton videóüzenetében, hogy az adósságok évtizedek alatt gyülemlettek fel, ami azt jelenti, hogy a válságon sem lehet egy csapásra túlesni.
.
2011. október 20. 16:07:59Makró
CEBR: Európa egyszerre három válsággal küszködik
Hiba lenne az euróövezet minden bajára gyógyírt várni a hétvégi EU-csúcstól, de legalább az egyikre, a banki finanszírozási válságra hiteles megoldással kell előállniuk az uniós vezetőknek, és erre van is remény.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.