Cég

Címkék / Cég Címkék / Capital Economics

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 Következõ oldal
2016. november 7. 16:22:59Befektetés
Sokkolná a piacokat Trump győzelme
Londoni pénzügyi elemzők szerint a Brexit-népszavazás utáni rövid távú piaci sokkhoz hasonló reakcióra lehetne számítani abban az esetben, ha a keddi amerikai elnökválasztást Donald Trump nyeri. Egyes citybeli elemzői vélemények szerint ugyanakkor hosszabb távon komoly reálgazdasági veszteségeket, akár recessziót is okozhatna Trump győzelme, ha a republikánus jelölt végrehajtaná választási ígéreteit.
.
2014. december 12. 08:55:59
Capital Economics: már januártól állampapírokat fog venni az EKB
A Capital Economics szerint elengedhetetlen az EKB további mennyiségi enyhítése, mert a TLTRP nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
.
2014. október 31. 07:46:59Makró
Az USA messze maga mögött hagyja az EU-t
Az amerikai gazdaság továbbra is messze maga mögött hagyja a recesszió közelében járó euróövezetet, és ez a következő két évben várhatóan az euró dollárárfolyamának fokozatos eróziójához vezet - jósolták a legújabb amerikai gazdasági teljesítményadatok csütörtöki ismertetése után londoni pénzügyi elemzők.
.
2014. április 8. 21:46:58Makró
Súlyos árat fizethet Ukrajna az IMF-hitelért
Súlyos növekedési áldozatokkal járhat rövid távon a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által Ukrajna számára összeállított pénzügyi segélycsomag feltételrendszere, vélik a Capital Economics elemzői.
.
2014. január 30. 16:04:59Makró
CE: nem fog kamatot emelni az MNB
Londoni elemzői vélemény szerint a jelentős forintgyengülés ellenére sem valószínű egyelőre, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatemelésbe kezdene, de a monetáris enyhítési ciklus lassulhat, vagy le is állhat.
.
2013. november 8. 07:46:59Makró
"Nagyszerű alkalmat hagyott ki Draghi"
Üdvözlendő fejlemény az euróövezeti jegybank (EKB) csütörtökön bejelentett, jórészt váratlan kamatcsökkentése, ám ez a lépés önmagában nem fogja megoldani a valutaunió alapvető problémáit, sőt inkább jelzi a gondok súlyosságát - vélekedtek az EKB-döntés után londoni pénzügyi elemzők.
.
2013. július 22. 12:43:59Makró
Capital Economics: az utolsó MNB-kamatcsökkentés jöhet
Bizonyosra vehető, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa újabb 0,25 százalékponttal 4,00 százalékra csökkenti az alapkamatot keddi ülésén - jósolták egyöntetűen londoni pénzügyi elemzők.
.
2013. július 18. 16:04:59Makró
Túl van a gazdaságunk a nehezén a londoniak szerint
Túljuthatott a legnehezebb időszakon a magyar gazdaság, és valószínű, hogy a második negyedévben már éves összevetésű növekedést produkált - jósolták csütörtöki prognózisukban londoni pénzügyi elemzők.
.
2013. február 9. 12:10:59Makró
JP Morgan: mélyebb lehet a magyar recesszió, pedig az export szárnyalt
Az ipari termelés és a külkereskedelem legutóbbi adatai arra vallanak, hogy a vártnál mélyebb recesszióban zárhatta a múlt évet a magyar gazdaság, ugyanakkor más aktivitási előrejelző mérőszámok derűlátásra adnak okot - az elemzők.
.
2012. december 18. 16:28:59Makró
Capital Economics: jelentősen csökkent a monetáris enyhítés mozgástere
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi kamatdöntése előtt kialakult forinteladási nyomás azt jelezheti, hogy korlátozott lehet az MNB monetáris tanácsának további enyhítési mozgástere - vélekedett William Jackson a Capital Economics közgazdásza.
.
2012. december 4. 11:10:59Makró
Capital Economics: a görögöknek és a portugáloknak jobb lenne euró nélkül
Az euróövezeti periféria gazdaságainak zöme a távozás keltette kezdeti gazdasági-pénzügyi felfordulás elültével viszonylag jól elboldogulna a valutaunión kívül - vélekedtek átfogó helyzetértékelésükben az egyik legnagyobb londoni elemzőház közgazdászai.
.
2012. december 3. 15:55:59Makró
Bizonytalanságok vannak a magyar gazdaság aktivitásában
"Kellemes meglepetést" jelentettek Közép-Európa felzárkózó gazdaságainak hétfőn közzétett új gyáripari beszerzésimenedzser-indexei (BMI), amelyek alapján úgy tűnik, hogy stabilizálódott az országcsoport feldolgozószektorának teljesítménye, bár a magyar index továbbra is jelentős kilengési hajlamot mutat - vélekedtek londoni szakelemzők a térségi feldolgozóipar aktivitásának mérőszámairól.
.
2012. november 22. 14:58:59Makró
Capital Economics: Ciprus mehet elsőként
Lehet, hogy nem Görögország, hanem Ciprus lesz az első olyan euróövezeti tagállam, amelyik távozik a valutaunióból, de ez a fejlemény is veszélyes precedenst teremthet az ingatag pénzügyi helyzetű többi eurógazdaság számára - vélekedtek a Capital Economics elemzői.
.
2012. november 5. 15:22:59Makró
Capital Economics: nem lenne katasztrófa az euróövezet részleges felbomlása
Az euróövezet néhány gyengébb tagállam távozására szorítkozó részleges felbomlása nem okozna világgazdasági katasztrófát, és a Lehman Brothers amerikai nagybank csődje után elhatalmasodott globális pénzügyi válsággal ellentétben hosszabb távon akár kedvező gazdasági hatásai is lehetnének Európában és a világgazdaság egészében - vélekedtek az elemzők.
.
2012. október 30. 15:49:59Makró
Capital Economics: még lehet egy-két magyar kamatcsökkentés
Londoni elemzői vélemények szerint a keddi kamatcsökkentés után már korlátozottabb a Magyar Nemzeti Bank (MNB) további monetáris enyhítési mozgástere.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.