Cég

Címkék / Cég Címkék / CEBR

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2016. január 2. 11:10:59Makró
Több országot tönkretehet az olcsó olaj
A világgazdaság egészét az idei év végére robusztus növekedéshez segítheti az olcsó olaj, az olajárzuhanás ugyanakkor olyan súlyos pénzügyi gondokat okozhat egy vagy akár több feltörekvő gazdaságban, hogy ezek végül a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségére szorulhatnak - vélekedtek 2016-ra szóló pénteki előrejelzéseikben londoni pénzügyi elemzők.
.
2013. november 8. 07:46:59Makró
"Nagyszerű alkalmat hagyott ki Draghi"
Üdvözlendő fejlemény az euróövezeti jegybank (EKB) csütörtökön bejelentett, jórészt váratlan kamatcsökkentése, ám ez a lépés önmagában nem fogja megoldani a valutaunió alapvető problémáit, sőt inkább jelzi a gondok súlyosságát - vélekedtek az EKB-döntés után londoni pénzügyi elemzők.
.
2013. január 1. 18:04:53Makró
Nem adja fel a CEBR, idén is jósoltak
A Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden év első napján összeállítja a következő tizenkét hónapra szóló, átfogó világgazdasági prognózisát.
.
2012. november 12. 06:19:59Makró
Tizedére zuhant a bankárok prémiuma a londoni Cityben
A globális pénzügyi válság előtt mért csúcsnak alig több mint a tizedére zuhan az idén a londoni City befektetési bankárainak prémiuma, ráadásul a City hamarosan elveszíti a világ első számú pénzügyi központjának státusát is - jósolta hétfői előrejelzésében a Centre for Economics and Business Research (CEBR).
.
2012. november 5. 10:31:59Makró
CEBR: 2013 a recesszió éve lesz az euróövezetben
Az idei évre várt visszaesés után 2013-at is recesszióban tölti az euróövezet, és 2014-ben is csak minimális mértékben nő. A következő két évben Nagy-Britannia teljesítménye nő a leggyorsabban a nagy európai gazdaságok közül - jósolták a CEBR elemzői.
.
2012. augusztus 13. 08:19:59Makró
CEBR: rövid távon egymilliárd font közvetlen veszteséget okozhatott az olimpia
A londoni Centre for Economics and Business Research (CEBR) közgazdászai szerint egyelőre korai lenne a játékok teljes gazdasági mérlegét megvonni, az azonban máris egyértelmű, hogy az olimpia sikere komoly megítélésbeli pluszt hozott Nagy-Britanniának. A ház szerint mindemellett a közvetlen költség-haszon egyenleg bizonyos elemei is kezdenek már összeállni.
.
2012. április 9. 12:13:58Makró | Befektetés
CEBR: a jegybanki pénzözön mentette meg a világgazdaságot
Az euróövezeti jegybank (EKB) hosszú távú refinanszírozási művelete (LTRO) és az amerikai Federal Reserve már korábban elkezdett mennyiségi enyhítése megmentette a világgazdaságot "a potenciális leolvadástól", és e likviditásözön valószínűleg az eddig vártnál nagyobb ütemű globális fellendülést tesz lehetővé az idén, de ennek hátulütője az olajárak várható további emelkedése - jósolták hétfőn londoni pénzügyi elemzők.
.
2012. január 16. 13:46:59Makró
CEBR: "már recesszióban a brit gazdaság"
A brit gazdaság valószínűleg már recesszióban van, és 2012 egészét is jó eséllyel recesszióba tölti - jósolta a Centre for Economics and Business Research (CEBR).
.
2012. január 2. 10:25:59Makró
CEBR: "99 százalék", hogy a valutaunió szétesik
Pénzügyi elemzők szerint "99 százalék", hogy a valutaunió előbb-utóbb szétesik, és a folyamat nagy valószínűséggel az idén megkezdődik.
.
2011. november 6. 10:15:38Makró
A Capital Economics egyetért Merkellel, egy évtized kell
A Capital Economics szerint az adósságtörlesztési átstrukturálás önmagában nem kezelné az adósságválsággal küszködő euróövezeti tagországok alapvető versenyképességi hiányát. A cég szerint az eurózónán belül olyan szélesre nyílt a versenyképességi rés, hogy bezárása egy évtizedig vagy még tovább tartó gazdasági depresszióval és deflációval járna a periferiális országokban. Korábban a német kancellár, Angela Merkel mondta szombaton videóüzenetében, hogy az adósságok évtizedek alatt gyülemlettek fel, ami azt jelenti, hogy a válságon sem lehet egy csapásra túlesni.
.
2011. október 20. 16:07:59Makró
CEBR: Európa egyszerre három válsággal küszködik
Hiba lenne az euróövezet minden bajára gyógyírt várni a hétvégi EU-csúcstól, de legalább az egyikre, a banki finanszírozási válságra hiteles megoldással kell előállniuk az uniós vezetőknek, és erre van is remény.
.
2011. szeptember 28. 17:18:50Makró
CEBR: meg kellene teremteni az euróövezeti távozási mechanizmust
Meg kellene teremteni az euróövezeti tagországok távozásának mechanizmusát - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők, akik szerint Görögországnak mindenképpen ki kellene lépnie a valutaunióból.
.
2011. szeptember 8. 11:52:11Makró
Újabb rekordon a görög CDS árazása Londonban
Soha nem mért magasságokba emelkedett a görög CDS árazása a csütörtöki londoni kereskedésben, tükrözve a görög szuverén adósságtörlesztési kilátásokkal kapcsolatos, ismét erősödő piaci félelmeket.
.
2011. augusztus 31. 11:02:34Makró
CEBR: "drámaian" nőtt a recessziós kockázat
"Drámaian" nőtt a nyugati gazdaságokat fenyegető újabb recesszió kockázata, és a világgazdaság növekedési üteme várhatóan egészen az évtized közepéig lanyha marad londoni pénzügyi elemzők legújabb helyzetértékelései szerint.
.
2011. július 12. 16:10:59Makró
CEBR: az olaszak és a spanyolok sem fogják vállalni az euróhoz szükséges "szűkölködést"
A Centre for Economics and Business Research (CEBR) prognózisa szerint Görögország "elkerülhetetlennek tűnő" törlesztésképtelensége és eurövezeti kilépése járványos módon hatna Portugáliára és Írországra is, ám ezek viszonylag kis gazdaságok, és "nem központi jelentőségűek" az euró szempontjából.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.