Cég

Címkék / Cég Címkék / Eurasia Group

2012. július 13. 12:34:59Makró | Befektetés
Eurasia: "Orbánék nem akarnak IMF-hitelt, ha anélkül is túlélhetik"
Eurasia: "Orbánék nem akarnak IMF-hitelt, ha anélkül is túlélhetik"Annak ellenére, hogy a jövő héten Budapestre érkezik tárgyalni a Valutaalap delegációja, közel sem biztos, hogy megállapodás is lesz - véli az Eurasia Group londoni szakembere. Az elemző szerint csökkent a megegyezés esélye a gazdasági bizonytalanság és a kormány népszerűségének lemorzsolódása miatt.
.
2012. április 16. 12:10:59Makró
A piac már készül az IMF-megállapodás elmaradására
A forintpiacon kezd körvonalazódni az a kockázati forgatókönyv, hogy Magyarország nem jut megállapodásra új IMF/EU-hitelprogramról a valutaalappal és az unióval - vélekedtek az elemzők.
.
2012. április 13. 15:46:59Makró
Commerzbank: a magyar kormány ragaszkodik az egykulcsos adórendszerhez
Elemzők szerint "megmerevedtek az álláspontok" mind Magyarország, mind a Nemzetközi Valutaalap (IMF) részéről az új hitelprogramról szóló tárgyalások ügyében.
.
2012. április 11. 09:13:59Makró
Megbukhatnak az IMF-tárgyalások
Magyarország valószínűleg nem felel meg az Európai Unió feltételeinek, melyek szerint csökkenteni kellene a kormány befolyását a független intézmények felé. Az Eurasia Group szerint így nem kezdődhetnek meg a tárgyalások sem az IMF-fel.
.
2011. június 29. 07:40:59Makró
Eurasia: mindenképpen mentőövet kapnak a görögök
Az elemzők szerint nem hagyják csődbe menni a görögöket, így a következő időszak finanszírozásához szükséges összeget mindenképpen megkapja a dél-európai ország. Ugyanakkor az egész eurózónára beláthatatlan következménye lenne, ha megszorító csomagot mégsem fogadnák el.
.
2011. március 21. 13:30:59Makró
JP Morgan: hitelesek a monetáris tanács új tagjelöltjei
Hitelesnek nevezték londoni felzárkózó piaci elemzők a magyar jegybank monetáris tanácsának két újabb tagjelöltjét.
.
2011. január 31. 10:59:45Makró
Morgan Stanley: furcsának tűnhet az MNB döntése a szigorítási ciklus megkezdéséről
A monetáris tanácsi tagok kinevezési rendjének és a testület összetételének várható változása után is ütemesen folytatódni fog a magyar jegybank szigorítási ciklusa, mivel a külső inflációs sokkok jellemezte mostani környezetben az MNB-nek rögzítenie kell az inflációs várakozásokat - jósolták hétfőn londoni felzárkózó piaci elemzők.
.
2011. január 28. 15:57:59Makró
Eurasia Group: a lengyelnél rosszabb a magyar környezet, de a lengyel is romlik
Magyarország gazdaságpolitikai kockázati megítélése még mindig számottevően gyengébb Lengyelországénál, ám folyamatosan erősödnek a lengyel államháztartási kilátásokkal kapcsolatos aggodalmak is - áll londoni felzárkózó piaci elemzők pénteki helyzetértékeléseiben.
.
2011. január 13. 03:46:59Befektetés
Az euró tavasszal újra beszakadhat
Az euróövezeti adósságválság újabb hulláma fenyeget tavasszal, amikor ezúttal két nagy tagállam, Spanyolország és Olaszország több százmilliárd eurós finanszírozási igényeiről kell gondoskodni - áll londoni pénzügyi elemzők előrejelzésében, amely szerint ebbe akár az euróövezet egésze is beleroppanhat.
hirdetés
hirdetés
.