Cég

Címkék / Cég Címkék / Airbnb

2017. július 27. 06:22:59Befektetés
Így szabályoznák az airbnb-zést
Elkezdődtek az egyeztetések a Magyar Turisztikai Ügynökségnél a rövid távú lakáskiadásnak, benne az airbnb-zésnek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által évek óta szorgalmazott újraszabályozásáról, a munkába külső szakértőket is bevonnak - írta a Világgazdaság csütörtökön.
.
2017. február 16. 05:46:59Vállalatok
Moratórium jöhet az Airbnb-re és a Booking.com-ra
Az egyik hazai idegenforgalmi szervezet azt javasolja, hogy csak olyan vállalkozás hirdethessen a szállásközvetítő oldalakon - így az Airbnb-n vagy a Booking.com-on -, amely igazoltan bejelentette az önkormányzatnak apartmanjait - olvasható a csütörtöki Magyar Nemzetben.
.
2016. augusztus 4. 11:37:59Személyes pénzügyek
Módszeresen vizsgálja át az airbnb-zőket a NAV
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a közösségi szálláshelymegosztó-portálok adatainak elemzését, a májusi adatok alapján több mint ezer bérbeadónak érdemes rendeznie az államkassza felé az ingatlankiadásból származó jövedelme utáni elszámolást - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.
.
2016. május 20. 12:19:59Makró | Személyes pénzügyek
Megosztásos gazdaság: szinte bármi jöhet
Sok európai nyitott arra, hogy megossza autóját, otthonát, telefonját, sőt akár a kutyáját is - derült ki abból az európai közvélemény-kutatásból, amit a Ford Motor Company rendelt meg, hogy jobban átlássa az egyre népszerűbb megosztási kezdeményezések gazdasági hátterét.
.
2016. április 27. 19:34:59Vállalatok
Nagy pofára esés lesz ez a taxisoknak
Nagy pofára esés lesz ez a taxisoknakA tegnapi taxis tüntetésen ugyan ismét sikerült a belvárost megbénítani, de aligha értek közelebb a céljukhoz a taxisok. A kormányzat ugyanis rájött, hogy a megosztáson alapuló, úgynevezett sharing economyt nem lehet betiltani, sokkal jobban járnak, ha megadóztatják a tevékenységet.
.
2016. április 13. 06:22:59Befektetés | Személyes pénzügyek
Airbnb-zik? Így kell adóznia!
Adóalanynak minősülnek azok a magánszemélyek, akik online foglalási rendszeren - például az Airbnb-n - keresztül egy vagy több szobát vagy akár egy teljes ingatlant szálláshelyként adnak bérbe, így adószám kiváltására kötelesek, és számlakibocsátási kötelezettség is terheli őket - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban.
.
2016. április 12. 06:19:59Személyes pénzügyek
Közös képviselők panaszkodnak az airbnb-zőkre
Egyre több társasházban okoz problémát a lakáshotelek szabályozatlan működése, a tulajdonosok eszköztelenek a garázda vendégekkel szemben - közölte a Magyar Közös Képviselők Egyesülete (Makke).
.
2016. április 6. 05:46:59Befektetés
Kifehéredhet az Airbnb
Becslések szerint az airbnb-s házigazdák csupán fele adózik, az átalányadózás azonban segíthet a rövid távú lakáskiadás kifehérítésében - írja a Világgazdaság szerdai számában.
.
2015. november 9. 19:31:59Vállalatok
Uber, Airbnb és a többiek: osztogatnak vagy fosztogatnak
Uber, Airbnb és a többiek: osztogatnak vagy fosztogatnakA fogyasztói szokások jelentős megváltozása által létrejött "sharing economy" cégek – Couchsurfing, Airbnb, Uber és társaik – úgynevezett "teremtő rombolással" forgatnak fel teljes iparágakat néhány év leforgása alatt.
.
2015. szeptember 29. 14:07:59Makró | Vállalatok
Ettől igazán félhetnek a hotelek
Ettől igazán félhetnek a hotelekBecslések szerint az Airbnb közösségi szálláshely-szolgáltató száz százalékos növekedést érhet el idén, már ami a foglalások számát illeti.
hirdetés
hirdetés
.