Cég

Címkék / Döglött akták / Valdeal Innovációs Zrt.

2008. április 25. 08:34:00
Magyarok oldhatják meg a műanyaglebomlás rejtélyét
Magyarok oldhatják meg a műanyaglebomlás rejtélyétA PVC az egyik legsokoldalúbban felhasználható műanyag, ám rendkívül környezetszennyező, mivel megsemmisítése során rákkeltő anyagok szabadulnak fel. Több mint 150 kutatást végeztek már világszerte, hogy ezt a problémát megoldják - sikertelenül. Egy harmincegy éves magyar kutató most viszont - úgy tűnik - rájött a megoldásra. Ő kapta a legtöbb pontot a Valdeal Zrt. legutóbbi projektversenyén, ahol még további 28 sikeresélyes magyar találmányt és újítást díjaztak. Mfor.hu háttér.
.
2008. április 23. 14:09:56
A kémegér és Jedi-kés után jöhet a videó-szemüveg
A ValDeal Innovációs Zrt. második projektgyűjtő versenyén az idei 228 jelentkezőből újra 28 projektet választottak ki közös továbbfejlesztésre a neves szakemberekből álló nemzetközi zsűri értékelése alapján.
.
2008. március 11. 18:04:00
Holdingokat alapítanának az egyetemek
Holdingokat alapítanának az egyetemekAz egyetemeken zajló innovációs tevékenységek hatékonyságának növelésére a kisebb induló vállalkozásokat összefogó holding-jellegű vállalatokat kellene alapítani az egyetemeken - mondta egy konferencián Boda Miklós, a Budapesti Műszaki Egyetem rektori innovációs tanácsadója, az Innotech Kft. ügyvezető igazgatója. Hogy ezek a vállalatok valóban jól működjenek, törvénymódosításokra is szükség lenne szerinte. Mfor.hu beszámoló.
.
2008. február 8. 11:04:15
A világ legjobb találmányai között a magyar Jedi-kés
A világ legjobb 75 technológiája közé válogatták be egyedüli magyarként a forradalmian új sebészeti eszközt, a Jedi-kést a World's Best Technology (WBT) fórumán. A világ legnagyobb technológiai megmérettetésében a felfedezésre váró technológiákat több mint száz befektető értékeli, közöttük olyanok is, akik a Fortune 500-ba tartozó cégeket képviselnek.
.
2007. október 31. 16:24:00
Amerikában is felfigyeltek a magyar Jedi-lézerkésre
Amerikában is felfigyeltek a magyar Jedi-lézerkésreKéthetes roadshow-ról tértek haza nemrég magyar feltalálók az Amerikai Egyesült Államokból. Az innovatív termékeken dolgozó kutatók Bostonba, San Franciscóba és Clevelandbe vitték el ötleteiket. A magyar élettudományi szakemberek befektetőkkel tárgyaltak és potenciális üzleti partnereknek mutatták be projektjeiket: szoftvert, lézeres sebészkést, genetikai eljárást és biológiai minták fagyasztási túlélőképességét javító berendezést. Mfor.hu háttér.
hirdetés
hirdetés
.