Az MFB segít az uniós pénzek szétosztásában


Új stratégia lépett életbe az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél, a jövőben az MFB pénzügyi szolgáltató központtá alakul, versenyképesebbé váló termékei és szolgáltatásai az ország bármely pontján elérhetőek lesznek - közölte az MFB az MTI-vel kedden.

A bank közleménye szerint az új működési modell lehetővé teszi az MFB részvételét a 2014-2020-as EU-s visszatérítendő és vissza nem térítendő források szétosztásában. A forráskezelői szereppel összefüggésben az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. a bank szervezetébe olvad.

A banki hatékonyság további növelése érdekében az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt. lesz a bankcsoport work-out központja, miközben az ingatlanvagyon kezelése az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-nél összpontosul. A csoporton belül a jelenleg 6 társaság által végzett tőkebefektetési tevékenység az MFB Invest Zrt.-hez és annak egy kockázati alapkezelőjéhez kerül át.

Ha EU-forrásokra pályázna, segítünk!

Az MFB közleményében kitérnek arra: a hatékonyság növelése és az új feladatok megfelelő ellátása érdekében a bank korszerűsíti szervezetét, működését ésszerűsíti. A stratégia végrehajtása a következő egy év feladata lesz.

A közlemény szerint a pénzintézet jelenlegi működési modelljének átgondolását a gazdaságpolitikai céloknak való hatékonyabb megfelelés, a bank működését meghatározó jogszabályi módosítások, valamint a piaci környezet változásai együttesen tették szükségessé.

Telekommunikációs és IT üzemeltetési állások

A stratégiát, a Miniszterelnökség felügyelete mellett, az MFB és a világ egyik vezető üzleti tanácsadó vállalata, a Boston Consulting Group (BCG) közösen dolgozták ki, így biztosították a nemzetközi tapasztalat, a hazai szakértelem és a kormányzati célok együttes érvényesíthetőségét.

A cél az, hogy az MFB olyan modern pénzügyi szolgáltató központként működjék, amely a leányvállalatok közötti viszony szorosabbra fűzésén keresztül megújult termékpalettával és korszerű szolgáltatásokkal éri el a gazdaság szereplőit.

Az átlátható és költséghatékony működés érdekében a bankcsoport összes üzleti irányító, ellenőrző és támogató funkciója az MFB Zrt.-hez kerül, szintén az MFB-n belül jön létre a bankcsoport termékfejlesztési központja. A felálló "termékgyár" komplex tőke-, hitel-, garanciaági termékei a megújult értékesítési hálózaton keresztül jutnak el az ügyfelekhez.

A közvetítő partnerekkel megmarad a bank együttműködése, a stratégia ugyanakkor az értékesítés terén kiemelt szerepet szán a takarékszövetkezeti szektornak. További változás, hogy a bank kizárólag egyedi ügyleteket bonyolít majd, a "sztenderd" hiteltermékek közvetlenül az MFB-nél nem lesznek elérhetők.

Kitérnek arra: a vonatkozó részletszabályok az "Államreform II." program által megfogalmazott kormányzati célokkal összhangban készülnek majd el, és a következő évben az MFB Csoport szervezeti karcsúsításával számolnak.

MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.