200 milliárdos forintkötvény kibocsátási programot indít az MFB


Az MFB Zrt. 200 milliárd forint keretösszegű forintkötvény kibocsátási programot indít a közeljövőben - tájékoztatták az MFB vezetői a leendő befektetőket és az újságírókat szerdán Budapesten.

Bertalan Sándor, az MFB vezérigazgató-helyettese elmondta: a kötvényprogrammal a tőkepiacot kívánják fejleszteni, emellett az MFB forrásbevonásra alkalmas eszközeinek palettáját is szélesíteni akarják. Az első sorozat első aukcióját 10 milliárd forint összegben hirdetik meg, szeptember 28-ára, a kötvény fix kamatozású, névre szóló, dematerializált papír lesz, futamideje 2015. szeptember 30-tól 2018. április 16-ig tart. Az egyes kötvénysorozatok összesített névértékét 30-50 milliárd forintra tervezik. A kötvényeket bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére is, az MFB-kötvények első tőzsdei kereskedési napja október 1. lesz.

A kötvényprogrammal a bank eszközeit azzal a céllal bővítik, hogy az MFB minél jobban teljesítse általános finanszírozási, gazdaságfejlesztési céljait. Az egyes sorozatok futamidejét 2,3 illetve 5 évre tervezik a befektetői igényekhez igazítva, míg az MFB-kötvények döntően fix kamatozásúk lesznek. Az aukciókat 2-3 hetente bonyolítják le. A kötvény-kibocsátási program vezető szervezői és forgalmazói az FHB Kereskedelmi Bank és az UniCredit Hungary Bank lesz, mellettük a TakarékBank és az ING Bank Magyarországi Fióktelepe is bekapcsolódik a forgalmazásba.

A 2014. december végi adatok szerint az MFB 1258 milliárd forint eszközállománnyal zárta az elmúlt évet.

MTITudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.