Az OTP érdekeltségébe került a Szállás.hu


Új tulajdonosi háttérrel erősíti nemzetközi terjeszkedését a 2014-ben Közép-Kelet-Európa egyik leggyorsabban fejlődő cége, a Szallas.hu Kft.

Az OTP Bank és a PortfoLion Regionális Magántőke Alap megvásárolja a Szallas.hu Kft. 100 százalékos tulajdonrészét a Central Médiacsoporttól, és a két alapító tagtól Varga Zoltántól, és Dorcsinecz Józseftől. A tranzakcióval a PortfoLion Regionális Magántőke Alap 70 százalékos míg az OTP Bank 30 százalékos tulajdonrészt szerez a vállalkozásban. A tranzakciót az eladók oldaláról az EY Tranzakciós Tanácsadói csapata vezényelte le, áll a bank közleményében.

Betegszabadság és Táppénz kalkulátor

Mennyi táppénz jár, ha beteg lesz?
Tudjon meg többet a betegszabadságról és a táppénz szabályairól!
Számoljon velünk, milyen összegre számíthat betegszabadságból és táppénzből?

A Szallas.hu Kft. piacvezető online szállásközvetítéssel foglalkozó társaság, amely a magánszemélyek számára online szállásfoglalást biztosító szallas.hu portállal 2014-re közel 10 milliárdos forgalmat ért el. További két sikeres terméke a szallasguru.hu, amely kedvezményes utazási ajánlatokat kínál, valamint a konferneciahotelek.hu, amely a vállalati rendezvényeket és utazásokat segíti.

A cég zászlóshajója a szallas.hu, amely Magyarország mellett a régió számos országában nyújt online szállásfoglalási szolgáltatást. A külföldi országok közül Horvátország, Lengyelország, Románia és Szlovákia a legmeghatározóbb piaca a vállalatnak.

Rendeljen meg online a gyermekének az iskolaszereket!

"Az OTP Csoport stratégiáján belül kiemelkedő szerepe van a digitális szolgáltatási paletta bővítése mellett a csoporttagok közötti szinergiák minél teljesebb kihasználásának. A mostani tranzakció ilyen szempontból logikus lépésnek számít, hiszen az új tag kiválóan kiegészíti a főként céges utazásokra fókuszáló OTP Travel portfolióját, az applikáció fejlesztéssel foglalkozó OTP Mobil esetében pedig a Szallas.hu Kft. online fizetésének webes és kliensoldali integrációja – bankkártya, SZÉP kártya – során léphet fel szinergiahatás” – mondta el Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese az aláírás kapcsán.


A Szallas.hu tökéletesen illeszkedik a PortfoLion Regionális Magántőke Alap (korábbi nevén Fordulat Tőkealap) megújult befektetési politikájához, hiszen egy érett, innovatív cég kiemelkedő növekedési potenciállal. 5 év alatt meghatározó, stabil szereplővé vált Magyarországon és megkezdte nemzetközi terjeszkedését a környező országokban. „Az Alap célja, hogy a hazai sikertörténetből regionális sikertörténet váljon. Ehhez véleményünk szerint, minden feltétel adott. A cég professzionális menedzsmenttel rendelkezik, a lengyel piacon optimális belépési pont mutatkozik, a tulajdonosváltással pedig nagyobb tér nyílik a vállalat fejlődése számára. A folyamatos fejlődésre további biztosítékot jelent Szigetvári József személye, aki a jövőben is a cég ügyvezetőjeként folytatja az eddigi sikeres építkezést” – tette hozzá Molnár András, a PortfoLion vezérigazgatója.

Fektesse pénzét ingatlanba!

Albertfalván felújított téglalakás 22,5 millióért

Kelenföldön külön bejáratú 2+fél szobás panel lakás 19,5 millióért

Igényesen felújított 1+1-es panel a Fehérvári úton 17,5 millióért

Mandarin kert lakóparkban 1 szobás garzonlakás 22,5 millió forintért

Diósligeten kiváló, panorámás családi ház 45,9 millióért

Nándorfejérvári úton KÉT GENERÁCIÓS családi ház 42 millióért

Tóváros lakóparkban TERASZOS 2+1 lakás 22,5 millióért

(X)

Magyarországon a turizmust 2010 óta folyamatos növekedés jellemzi, 2014-re a hazai kereskedelmi szállásdíj bevétele elérte a 189 Milliárd Ft-ot A belföldről érkező foglalás éves növekedési üteme 2010-2014 között évi 9 százalék CAGR (Compounded Annual Growth Rate), mely meghaladja a GDP növekedési ütemét.

A belföldi turizmus kiemelkedő növekedéséhez a Szépkártya 2011-es bevezetése és terjedése is hozzájárul, mely kiemelten a hazai turizmus fellendítésére irányult. A menedzsment becslése alapján a magyarországi turizmus éves növekedési üteme a következő 3 évben is meghaladja az 5 százalékos mértéket.

Továbbá az is elmondható, hogy az online turisztikai piac arányának növekedése a szállásfoglalásokon belül globális tendencia. „Nagy-Britanniában a belföldi foglalások 78 százaléka, Hollandiában a 67 százaléka online történik, míg Magyarországon ez a szám mindössze 45-48 százalék. A jelenleg alacsonynak tekinthető arány növekedése prognosztizálható a következő években, mely a várakozásunk szerint 2017-re elérheti a közel 50 százalékot - egészítette ki Szigetvári József a Szallas.hu Kft ügyvezetője.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.