Küszöbön a Duna House részvénykibocsátása


Ha a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyja, akkor már akár októberben lehet majd jegyezni a Duna House Holding részvényeit - értesült a Világgazdaság.

A lap szerdai számában közölt cikk szerint alighogy lezárul az Alteo nyilvános részvénykibocsátása, hamarosan kezdődhet a Duna House Holdingé (DH). A Világgazdaság értesülései szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyására vár az ország legnagyobb ingatlanközvetítő franchise hálózatával rendelkező társaság kibocsátási tájékoztatója.

A DH nem csupán forrásbevonás céljával szeretne megjelenni a Budapesti Értéktőzsdén - közölte a Világgazdasággal a társaság két vezérigazgatója, Doron és Guy Dymschiz. Legalább ennyire fontosnak tartják, hogy tőzsdei cégként jobb helyzetben lennének, komolyabban vennék őket üzleti partnereik és ügyfeleik, mivel átláthatóbbá válnának, és anyagi lehetőségeik is növekednének.

Ők a legjobban kereső politikusok

A DH részvényeinek elsődleges forgalmazója a Concorde Értékpapír Zrt. lehet, mellette jó eséllyel az Erste, a Raiffeisen, az MKB és az Equilor Befektetési Zrt.-nél jegyezhetik majd a papírokat magánszemélyek.

A gazdasági lap szerint vélhetően már a részvénykibocsátást szem előtt tartva hatalmazta fel a DH szeptember közepén tartott közgyűlése az igazgatóságot, hogy legkésőbb december 31-ig felemelhesse a cég tőkéjét, legfeljebb 1,5 milliárd forinttal.

MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.