Hiventures néven folytatja a Corvinus Alapkezelő


Hiventures néven folytatja működését az MFB csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., a társaság a korai szakaszban lévő induló vállalkozások kockázati tőkéhez jutását segíti - tájékoztatta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csütörtökön az MTI-t.

A magyar tőkebefektetői piacon az éves finanszírozási rés csaknem 40 milliárd forint, ami a többi között azzal magyarázható, hogy számos életképes ötlet és projekt a jelentős bedőlési és megtérülési kockázatok miatt kiszorul a magánpiaci finanszírozási lehetőségből. Erre a problémára a legkockázatosabbnak ítélt vállalkozások állami forrásból biztosított támogatása jelent hosszú távú, a tőkepiacot is élénkítő megoldást - hangsúlyozták a közleményben.

Ezek a világ legjobb repülőterei

A befektethető tőkekeretből 30 milliárd forintot az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretösszegéből finanszíroznak majd, 20 milliárdot pedig az MFB saját forrásból biztosít. Az alapkezelő három tőketermékkel indítja el működését. A tervek szerint az állami tőkeprogram keretében 2020-ig több mint 1000, jellemzően korai szakaszban lévő induló vállalkozás juthat kockázati tőkéhez.

MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.