Áldott az INA helyzetéről tájékoztatta a horvát kormányt


Az INA horvát olajipari vállalatról folytatott megbeszélést Áldott Zoltán, a társaság igazgatóságának elnöke kedden Zágrábban Andrej Plenkovic kormányfővel és Slaven Dobrovic környezetvédelmi és energetikai miniszterrel.

"Nagyon fontos találkozón vagyunk túl, mert évek óta most először adódott lehetőségünk arra, hogy közvetlenül is tájékoztassuk a horvát kormányt az INA olajipari vállalat helyzetéről" - jelentette ki Áldott Zoltán a megbeszélést követően. Áldott Zoltán úgy vélte: a találkozó nagy előrelépésnek számít, és szerinte jó irányba haladnak a dolgok.

"Derűlátásra ad okot, hogy közvetlenül tájékoztathattuk a kormányt helyzetünkről, üzleti tevékenységünkről és projektjeinkről" - hangsúlyozta, ugyanakkor hozzátette, hogy a tárgyalásokon elhangzottakról nem adhat részletes tájékoztatást.

Újságírói kérdésre válaszolva, miszerint szó volt-e Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója korábbi kijelentéséről, hogy "az INA egyelőre a múlt és a jelen, nem feltétlenül a jövő is" a magyar olajvállalat életében, Áldott azt válaszolta: "nem beszéltünk arról, részvényeseink mit csinálnak és mit akarnak csinálni a jövőben".

A horvát állam birtokolja az INA részvényeinek 44,84 százalékát, a Mol tulajdonában van a részvények 49,1 százaléka, valamint a magyar cég rendelkezik az irányítói jogokkal. Andrej Plenkovic horvát kormányfő a keddi találkozót még október végén jelentette be, miután a horvát sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az INA be akarja zárni sziszeki finomítóját.

A nemrég megválasztott miniszterelnök az első kormányülésen kijelentette: nem fogja megengedni, hogy "az INA a Mol leányvállalatává váljon", és hogy a horvát olajvállalatnak továbbra is szavatolnia kell az ország energetikai biztonságát.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.