Áldott az INA helyzetéről tájékoztatta a horvát kormányt


Az INA horvát olajipari vállalatról folytatott megbeszélést Áldott Zoltán, a társaság igazgatóságának elnöke kedden Zágrábban Andrej Plenkovic kormányfővel és Slaven Dobrovic környezetvédelmi és energetikai miniszterrel.

"Nagyon fontos találkozón vagyunk túl, mert évek óta most először adódott lehetőségünk arra, hogy közvetlenül is tájékoztassuk a horvát kormányt az INA olajipari vállalat helyzetéről" - jelentette ki Áldott Zoltán a megbeszélést követően. Áldott Zoltán úgy vélte: a találkozó nagy előrelépésnek számít, és szerinte jó irányba haladnak a dolgok.

"Derűlátásra ad okot, hogy közvetlenül tájékoztathattuk a kormányt helyzetünkről, üzleti tevékenységünkről és projektjeinkről" - hangsúlyozta, ugyanakkor hozzátette, hogy a tárgyalásokon elhangzottakról nem adhat részletes tájékoztatást.

Újságírói kérdésre válaszolva, miszerint szó volt-e Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója korábbi kijelentéséről, hogy "az INA egyelőre a múlt és a jelen, nem feltétlenül a jövő is" a magyar olajvállalat életében, Áldott azt válaszolta: "nem beszéltünk arról, részvényeseink mit csinálnak és mit akarnak csinálni a jövőben".

A horvát állam birtokolja az INA részvényeinek 44,84 százalékát, a Mol tulajdonában van a részvények 49,1 százaléka, valamint a magyar cég rendelkezik az irányítói jogokkal. Andrej Plenkovic horvát kormányfő a keddi találkozót még október végén jelentette be, miután a horvát sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az INA be akarja zárni sziszeki finomítóját.

A nemrég megválasztott miniszterelnök az első kormányülésen kijelentette: nem fogja megengedni, hogy "az INA a Mol leányvállalatává váljon", és hogy a horvát olajvállalatnak továbbra is szavatolnia kell az ország energetikai biztonságát.

MTIVizes-vb költségszámláló*

* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.