Az egyházak nyertek még 120 milliárdot, Paks II és a közmunkások vesztettek ugyanennyit


Több mint 300 milliárd forintot csoportosított át a kormány a szombati dátumot viselő Magyar Közlönyben megjelent, máris hatályos határozatában - írja a Világgazdaság.

 Az intézkedés legnagyobb vesztese a Paks II.-beruházás, ahonnan több mint 80 milliárd forintot vonnak el, a legnagyobb nyertesek pedig az egyházak, hiszen a közösségi célú programjaikra 120 milliárd forinttal jut több az idén. A vesztesek listáján még a közmunkások szerepelnek nagyobb összeggel, közel 40 milliárd forinttal apad a program támogatása – itt azonban vélhetően csak az el nem költött összegek szerepelnek, ahol egyébként más sorok esetében is. Most rohamtempóban kell költeni, vagyis határozni és szerződni az összegek felhasználásáról – így várhatóan még néhány Magyar Közlöny megjelenik majd a héten - olvasható a Világgazdaságban.
 
Paks II - most a vesztesek között
Paks II - most a vesztesek között 
 
Hasonló nagyságrendű év végi átrendezésre eddig még nem volt példa a költségvetés történetében – az év utolsó napjaiban azért nem érdemes átpakolni pénzeket, mert kevés az idő a felhasználásukra. 
 
A sportberuházások közül a Nemzeti Olimpiai Központtól, vagyis a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójától vettek el közel 60 milliárd forintot, de közel 3,5 milliárdot a Bozsik Stadion fejlesztésétől is. A kisebb tételekkel együtt a különböző, idén már valószínűleg nem befutható sportfejlesztési kiadások összege 66 milliárd forint lett, ám cserébe ennél is többet (ebben a határozatban 72,2 milliárdot) költ hasonló célokra a kormány – csak máshol.
 
Hasonló átcsoportosítás látszik a beruházási programoknál is: 23 milliárd forintot vesz el különböző fejlesztésektől a határozat, a legnagyobb tételt az MNV ingatlanberuházásai jelentik 11 milliárddal, de a Budapesti Konferencia Központnál se sikerült felhasználni a célra elkülönített 2,8 milliárdot. Mindezek helyett azonban például 10 milliárd forint jut a Népliget rekonstrukciójára és 9,7 milliárd forint a Szegedi Ifjúsági Centrumnak.  Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Cikkajánló
.
hirdetés
125 éve született a Mirage repülőgépek atyja125 éve született a Mirage repülőgépek atyja

1892. január 22-én született Marcel Dassault.

.
hirdetés
elrejt
 
.