Kibújt a szög a zsákból: hivatalosan is Mészárosé a volt Népszabadság kiadója


Mészáros Lőrinc hivatalosan is a Mediaworks tulajdonosa az Opimuson keresztül.

Pénteken reggel kérte Mészáros Lőrinc új szerzeménye, a Konzum Nyrt. és az Opimus Nyrt. a részvényeikkel való kereskedés felfüggesztését kérte egy várhatóan pénteki napra időzített jelentős bejelentés miatt. A déli órákban félig-meddig ki is derült, miről van szó. 

A közlemények a BÉT honlapján megjelentek, viszont valamilyen hiba miatt nem lehet őket sem megnyitni sem pedig letölteni.

Mészáros Lőrinc, valamint a Konzum Management Kft. (ez a Konzum Nyrt. leánycége) bevásárolta magát az Opimus Nyrt.-be. Ez az a cég, mely tavaly megvette a különös körülmények között beszántott Népszabadság kiadóját, a Mediaworks-öt.

Mészáros Lőrinc 53,4 millió részvény megvételével 16,9 százalékos tulajdonrészt szerzett, a Konzum Management pedig 44,2 millió megvásárlásával 14 százalékot. 

A Konzum Nyrt. közleménye szerint

a fenti tranzakciókkal egy időben a Konzum PE Magántőkealap 22,5 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Nyrt.-ben és nyilvános vételi ajánlati eljárás lefolytatását követően, további legalább 22,5 százalékot szerez a társaságban.

Az akvizíciók első lépései annak a hosszútávra tervezett, stratégiai partneri együttműködésnek, melynek során Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért szorosabbra fűzi üzleti kapcsolatát a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén. A partnerség célja az érdekeltségükben lévő, azonos területeken működő társaságok közötti együttműködés erősítése, a vállalatok hatékonyságának növelése.

Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója a tranzakciók kapcsán elmondta: nagy várakozással tekint az együttműködés elé, melyet már jó ideje terveznek Mészáros Lőrinccel. 

Hozzáteszik: már a közeljövőben megkezdődik a cégek szerkezetének átalakítása és egyszerűsítése, mivel ez megkönnyíti a társaságok terjeszkedési terveihez szükséges hazai- és nemzetközi tőke bevonását. Fontos céljuk ugyanis, hogy

a jövőben nemcsak Magyarországon, hanem a Közép-Keleti Európai régióban is befektetési célpontokat keressenek.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.