Közös terveikről beszélt Mészáros Lőrinc évtizedes barátja


Az Opimus Group és a Konzum tőzsdei társaságok itthon és a nemzetközi piacon is további terjeszkedést terveznek - erről a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszélt a Világgazdaságnak adott, hétfőn megjelent interjújában.

Jászai Gellért elmondta: a tulajdonosi szerkezet teljesen áttekinthető, mindenki saját néven vagy érdekeltségein keresztül szerzett az érintett cégekben különböző mértékű tulajdoni hányadot, és mivel az ügyletben tőzsdei cégek az érintettek, a folyamat mindenki számára nyomon követhető.

Ismertette: az Opimus Groupban Mészáros Lőrinc 16,9 százalékos részesedést szerzett, ő pedig a Konzum Management Kft.-n keresztül 14 százalékot vett meg. A Konzum Nyrt.-ben Mészáros Lőrinc 19,57 százalékra tett szert, míg a Konzum PE Magántőkealap 22,5, illetve nyilvános vételi eljárást követően további, legalább 22,5 százalékos részvénycsomagot fog vásárolni. Hozzátette: jelentős munkát fordítanak arra, hogy a két holdingcéget nemzetközivé tegyék, a befektetői kör szempontjából is.

CSED, GYES, GYED kalkulátor

Számítsa ki, hogy mennyi CSED, GYED, illetve GYED-re jogosult!
CSED, GYES, GYED kalkulátor

Jászai Gellért cáfolta az egyébként az Opimus Nyrt. leányvállalata által tulajdonolt Világgazdaságnak, hogy kivonulna a Konzumból, mint mondta: csak átrendezte a portfólióját, a közös befektetést pedig szoros és hosszú távra tervezett stratégiai partnerségnek nevezte, amely elsősorban a turizmusra, az ipari, pénzügyi és tőkepiaci befektetésekre, az ingatlankezelésre és a médiára vonatkozik. Ezek olyan stratégiai iparágak, amelyekben további terjeszkedést és fejlesztéseket terveznek a jövőben - mondta.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy politikai támadások célpontjává válik, amiért az Orbán Viktor jó barátjaként számontartott Mészáros Lőrinccel kezdett közös befektetésekbe, azt mondta: ezzel a kérdéssel eddig sem foglalkozott és ezután sem szeretne. Hozzátette: nem hiszi, hogy egy gazdasági racionalitáson alapuló döntést, "amelyet természetesen befolyásolt" az évtizedes baráti kapcsolata is Mészáros Lőrinccel, politikai felhangoknak kellene kísérniük

MTI


Olvasta már?hirdetés
Még nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadásokMég nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadások

Az autonóm vészfékek, hidraulikus útakadályok és önvezető járművek fejlesztéseivel idővel felvehetjük a harcot a rammingekkel szemben. Egyelőre azonban csak az út elején járunk a védekezésben.

.
hirdetés
elrejt
 
.