A nyugdíjasok kénytelenek lesznek novemberig várni


Nincs pénz az előrehozott kiegészítésre, pedig az infláció miatt értéküket vesztik a nyugdíjak.

Az év első két hónapjában átlagosan 2,6 százalékos volt az infláció, miközben a nyugdíjakat 1,6 százalékkal emelte a kormány januárban.

Mivel az előrejelzések szerint az év egészében 2,4-2,6 százalékos lehet az áremelkedés mértéke, egyre bizonyosabb, hogy a nyugdíjakat korrigálni kell.

Erre alapesetben novemberben kerülne sor, de azért megkérdeztük a mai Kormányinfón Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a kormány hajlandó lenne-e előre hozni a kiegészítést.

Lázár elmondta, hogy a kormány a nyugdíkjasokat érintő kérdésekben az idősek érdekképviseletének álláspontját is meg szokta hallgatni.

Erre a negyedév végén kerül legközelebb sor.

Ott akár elő is hozakodhatna a nyugdíjak ügyével a tanács - vetettük fel, de a miniszter megelőzte ezt, amikor egyértelműen kijelentette, hogy előrehozott nyugdíjkiegészítésre nem lát mozgásteret a 2017-es költségvetésben.

Vagyis a nyugdíjasoknak muszáj lesz novemberig várniuk a pótlólagos pénzre.

mfor.hu 


Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.