Közös levélben kérnek fizetésemelést a védőnők


Van, aki egy fillért sem lát a beígért bruttó 30 ezres emelésből.

Közös levélben kérnek fizetésemelést a védőnők, akik azt is megírták, diszkriminatív a bérezésük a többi egészségügyi dolgozóéhoz képest, írja a Világgazdaság. A levelet 600 védőnő közösen küldi húsznál is több közjogi méltóságnak, köztük Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez és Balog Zoltán emberi erőforrások miniszteréhez is eljuttatják.

A védőnők legfőbb panasza az, hogy míg ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint a kórházi vagy szakellátásban dolgozó, főiskolai végzettségű kollégáikra, az alapellátásban foglalkoztatott védőnők nem tartoznak az egészségügyi bértábla hatálya alá.

A tavalyi költségvetésben 2 milliárd forint jutott a bérek emelésére, és bruttó 30 ezres emelést ígértek, ennek ellenére a legtöbb dolgozó csak pár ezer forinttal vitt többet haza, de olyanok is vannak, akiknek egyáltalán nem emelkedett a fizetése, nyilatkozta a lapnak Csősz Katalin, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) védőnői tagozatának elnöke.

2018–2019-re a védőnőknek semmilyen fizetésemelés nincs betervezve, viszont az egészségügyi szakdolgozói bértábla évről évre nő, így hamarosan a diplomás védőnők bére 50-60 ezer forinttal kevesebb lesz, mint a hasonló diplomás végzettségű egészségügyi szakdolgozóké.

mfor.hu

Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
225 éve hunyt el a szendvics névadója225 éve hunyt el a szendvics névadója

Politikai karrierje sem mondható jelentéktelennek.

.
hirdetés
elrejt
 
.