Egyre többen csatlakoznak a lex Heineken-hez


A budapesti iparkamara egykori elnöke is a nevére vette a törvényjavaslatot.

Népmozgalommá kezd terebélyesedni az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát tiltó törvényjavaslat támogatása. A parlamenti kormánypárti frakció egyre több tagja kíván csatlakozni az előterjesztőkhöz, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszterhez és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez.

Elsőként, néhány napja Vas Imre döntött úgy, hogy az előterjesztők közé íratja a nevét. Azóta újabb három képviselő is hasonló elhatározásra jutott: Vigh László, Vitányi István és Szatmáry Kristóf is fontosnak érezte, hogy csatlakozzék az előterjesztőkhöz.

Közülük Szatmáry Kristóf a legismertebb. Ő, illetve családja korábban nagyon nagy befolyásra tett szert a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában, Szatmáry egy időben az elnöki posztot is betöltötte. A kamarán belüli ellentétek miatt azonban távozni kényszerült, és a család is háttérbe szorult.

Dolgozott a kormányban is, a Nemzetgazdasási Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára volt, 2011 és 2014 között.

Eddig tehát már hatan adták nevüket a törvényjavaslathoz, amelynek vitáját egyébként ma kezdi meg a parlament. A fideszes és kereszténydemokrata képviselők fokozódó aktivitása azt jelzi, hogy valóban nemzeti üggyé akarja emelni a kereskedelmi szabályozás szigorítását a kormány. Nem lennénk meglepve, ha újabb képviselők csatlakoznának a kezdeményezéshez.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 


Olvasta már?hirdetés
Itt a friss jelentés: 2823 milliárdos nyugdíjtartozást tart nyilván az MNBItt a friss jelentés: 2823 milliárdos nyugdíjtartozást tart nyilván az MNB

A tavalyi utolsó negyedévben 3 milliárddal csökkent az állomány.

.
hirdetés
elrejt
 
.