Havi 1,8 milliót tesz zsebre a budapesti olimpiát szervező cég vezetője


Persze a beosztottai se járnak rosszul.

Többet keres Orbán Viktornál a Budapest 2024 Zrt. több vezetője is, derül ki a 24.hu cikkéből. A lap adatigényléssel jutott hozzá a számokhoz, melyek szerint Mihók Attila vezérigazgató havi nettó 1 millió 795 ezer forintot keres. És kap még 16 ezer forint cafeteriát is minden hónapban, hiszen anélkül nem élet az élet.

A szervezet igazgatói is szépen kaszálnak, Vajda László nemzetközi kapcsolatok igazgató, Grubánovits Gabriella pénzügyi és operatív igazgató, Rózsa Iván kommunikációs igazgató, Finta Sándor építészeti és várostervezési igazgató és Mizsér Attila sportigazgató bére fejenként nettó 1 millió 223 ezer és 1 millió 862 ezer forint között mozog, tehát van, aki Mihóknál is többet tesz zsebre.

Ezekkel a bérekkel egyébként Orbán Viktor miniszterelnököt is beelőzik, aki hivatalosan havi 1,5 millió forint fizetésre jogosult, igaz, parlamenti képviselőként ezen felül még 224 ezer forint is jár neki.

Na de a lényeg, hogy a Budapest 2024 hat vezetője együtt havonta 8,5 és 10 millió forint közötti összeget vihet haza.

A céget annak ellenére sem sikerült még bezárni, hogy a Momentum Mozgalom színre lépése után február végén a kormány visszavonta a budapesti olimpiai pályázatot. A pályázat elnöke, Fürjes Balázs korábban azt nyilatkozta, előkészítik a részvénytársaság felszámolását. A Budapest 2024 Zrt.-t 2016 elején hozták lére, 57 embert foglalkoztat.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.