31 milliárd forint hitellel szállt be a letelepedésikötvény-bizniszbe az MKB


MKB

Úgy döntöttek, a végén azért ők is megnézik már maguknak ezt az üzletet.

A végefócím alatt az MKB is beszállt a letelepedésikötvény-bizniszbe, írja az Index.

Magyar letelepedési kötvényeket 2017. március 31-ig lehetett vásárolni, de még mindig izzik a piac, mert a jelentkezőknek a határidő után még legalább 45, hiányzó dokumentumok pótlására adott pluszidővel összesen 75 napjuk van kifizetni a 300 ezer eurót.

Annyira sokan akartak kötvényt vásárolni, hogy a végére az MKB is beszállt az üzletbe: három hónapnyi előkészület után, több hazai partner bevonásával egy összetett hitelterméket dolgozott ki arra, hogy a nagyrészt kínai vásárlónak ne kelljen a kötvények teljes árát rögtön kifizetniük, hanem elegendő legyen 120-150 ezer euró saját erő, a többit pedig pénzügyi szolgáltató cégek adják össze, amennyiben azt az ügyfél igényli.

Az Index szerint az érdeklődök száma nagyon magas, többszáz ügyletből és az ügyfelenkénti 165-180 ezer euró kölcsönből számolva a hitelkihelyezés összege meghaladhatja a 100 millió eurós, vagyis 31 milliárd forintos nagyságrendet. Volt olyan forrás, aki 200 millió euróról, azaz 62 milliárd forintról beszélt a lapnak.

Az MKB Bank elnöke, Balog Ádám megerősítette az Indexnek, hogy valóban van ilyen termékük, de sem a kihelyezett összegről, sem az ügyfelek számáról nem adott felvilágosítást.

mfor.hu

Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.