Matolcsy emberei megszerezték az MKB Bank 30 százalékát


MKB

Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvére és Balog Ádám, Matolcsy korábbi jobbkeze a vevő.

A Szemerey Tamás tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. 20,19 százalékos, a Balog Ádám vezérigazgató tulajdonában álló Promid Invest Zrt. pedig 9,81 százalékos közvetett tulajdont szerzett az MKB Bankban. A tulajdonra úgy tettek szert, hogy kivásárolták az MKB-ből Rakesh Kumar Aggarwalt.

Aggarwal értékesítette az MKB Bank Zrt.-ben 30 százalékos közvetlen tulajdonosi hányaddal rendelkező Blue Robin Investment tulajdonosában, a Graha Zrt.-ben meglévő részesedését. Neki eredetileg 45 százalékos tulajdonrésze volt a bankban, de 15 százalékot már átadott az MKB menedzsmentjének, köztük Balog Ádámnak, a munkavállalói részvényprogram keretében.

Az indiai üzletember, az értékesítés tényétől függetlenül, az MKB Bank Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagsági pozícióját megtartja.

Az így értékesített Graha Zrt. üzletrészből a Szemerey Tamás tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. megvásárolta a Graha Zrt. 67,31 százalékát. Ezzel közvetett tulajdona az MKB Bank Zrt.-ben már 20,19 százalék.

Az értékesített Graha Zrt. üzletrészből a Balog Ádám vezérigazgató tulajdonában álló Promid Invest Zrt. megvásárolta a Graha Zrt. 32,69 százalékát, amellyel a közvetett tulajdona az MKB Bank Zrt.-ben 9,81 százalék.

Szemerey Tamás többek között onnan ismert, hogy a Bankonzult a Növekedési Hitel Bank tulajdonosa, amely rengeteg projektet pénzel Matolcsy György környékén, Balog Ádám pedig a KPMG-ben dolgozott adótanácsadóként, amíg Matolcsy György előbb NGM-államtitkárt, majd MNB-alelnököt, majd MKB-vezérigazgatót nem csinált belőle.

MTI, 444.hu


Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.