Rendkívüli nyitva tartás a NAV-nál az adóbevallások miatt


Adó | NAV

Az ügyfélszolgálatok keddtől reggel fél kilenctől este hatig tartanak nyitva a dömpingidőszakban, a telefonos ügyfélszolgálatot pedig kiterjesztették a hétvégére is.

Keddtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatai rendkívüli, hosszabbított nyitva tartással várják ügyfeleiket. A személyijövedelemadó (szja)-bevallás közelgő határideje miatt a személyes ügyintézés mellett az adóhivatal még hétvégén is telefonos segítséget nyújt, tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Keddtől a NAV központi ügyfélszolgálatai hétköznaponként reggel fél kilenctől este hatig tartanak nyitva - a következő két péntek kivételével, amikor 11.30-ig várják az ügyfeleket.

Tállai András azt mondta, a NAV ügyfélszolgálatain a napi átlag 12-13 ezres ügyfélforgalom a bevallási határidő közeledtével megduplázódik. A NAV vezetőjének tájékoztatása szerint az év első három hónapjában mintegy 270 ezer hívás érkezett, de márciusban az előző év azonos időszakához képest 40 százalékkal nőtt a telefonon segítséget kérők száma. Tállai András arra kérte a NAV munkatársait, hogy hétvégén is álljanak rendelkezésre.

Az úgynevezett Általános Tájékoztató Rendszer - amely a 06-40/42-42-42-es telefonszámon érhető el - munkatársai május 2-től május 22-ig munkanapokon 8:30-tól 18:00 óráig, hétvégenként 8:30-tól 13:30-ig fogadják a személyi jövedelemadózással kapcsolatos kérdéseket.

MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.