A paksügyi miniszter csúcsfizetésekről beszél


Süli János szerint magasan képzett embereket keresnek az építkezéshez.

Nem pesszimista vagyok, hanem realista - mondta Süli János paksügyi tárca nélküli miniszter ma bemutatkozó tájékoztatóján arról, hogy miért nyilatkozik óvatosan a magyar beszállítói arányról a beruházás kapcsán.

Az orosz-magyar államközi szerződés szerint 40 százalékos lehet a magyar beszállítói, alvállalkozói arány. Kérdés, hogy ezt ki tudja-e meríteni a magyar fél, hiszen közismert, hogy az építőiparban nagy a munkaerőhiány.

Süli szerint 8000 embernek adhat munkát a beruházás, akik az átlag feletti, kiemelkedő fizetést kapnak, mivel olyan szakértelmet igénylő munkát kell elvégezniük. A miniszter szerint amennyiben nem áll rendelkezésre elég magyar munkaerő, akkor külföldről kell majd dolgozókat felvenni, s akkor szállásokról is gondoskodni kell.

Elmondta, hogy a paksi beruházás megközelítése nem jelenthet gondot, Budapest és Pécs felől is egy-másfél óra alatt el lehet jutni Paksra, de keresztirányban is gyorsan elérhető az erőmű. 

mfor.hu 


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
hirdetés
elrejt
 
.