Külföldön is rárepül az adócsalókra a NAV


NAV

Az elmúlt két évben több mint hatezerszer intézkedtek határon túli segítségért folyamodva.

A Magyarországon működő áfacsalók leleplezéséért külföldi hatóságoktól is rendszeresen kér információkat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): az elmúlt két évben több ezer esetben küldtek megkeresést, legtöbbször a szlovák, a román, a német és a cseh hivataloknak - írja keddi számában a Magyar Idők.

Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a lapnak elmondta, hogy az elmúlt két évben nagyjából 6500 megkeresést küldött külföldre a NAV, az esetek legnagyobb részében az EU valamely tagállamába.

Legtöbbször az áfacsalások felgöngyölítéséhez kért segítséget a magyar hatóság, amely főként a látókörébe került magyarországi cégek külföldi üzleti kapcsolatairól és ügyleteinek körülményeiről érdeklődött.

A NAV néhányszor - az elmúlt két esztendőben évente pár tucat esetben - arról is érdeklődött más államoktól, hogy egy-egy magánszemély milyen jövedelmet szerzett külföldi munkaviszonyból, emellett elkért banki adatokat, kölcsönökkel kapcsolatos információkat is. Leggyakrabban Németországba, Szlovákiába és Ausztriába küldtek ilyen megkereséseket.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Egykor nevettek rajta, most mindenkinek kell belőleEgykor nevettek rajta, most mindenkinek kell belőle

A hét elején története során először áttörte a 4000 dolláros szintet a Bitcoin. Ráadásul az elemzők a kriptovaluta további menetelésére számítanak.

.
hirdetés
elrejt
 
.