A rövidebb hűségidővel csak az ügyfelek szívnák meg


A távközlési szolgáltatók szerint nem nekik lenne rossz, ha életbe lépne a kormány új terve.

Hátrányosan érintené a fogyasztókat, ha a hűségidő két évről egy évre csökkenne, nyilatkozta a Vodafone, a Telenor és a Magyar Telekom a Hvg.hu cikke szerint. A szolgáltatók iparági egyeztetést kértek az ügyben.

A Vodafone azt emelte ki, hogy rövidebb hűségidőnél a fogyasztók kedvezőtlenebb feltételekkel vehetnék igénybe a szolgáltatásokat, hiszen a cég a jelenlegi árazásánál általában 2 éves futamidővel számolt a tarfiacsomagoknál és a készülékvásárlásoknál.

A Telenor azzal érvelt a kétéves hűségidő megtartása mellett, hogy a szerződés megkötése előtt a szolgáltatóknak amúgy is fel kell ajánlani az ügyfelek számára a 12 hónapig tartó előfizetői szerződést is. És a készülékvásárlást is nehezítené a rövidülés, mert az okostelefonok részletfizetése is lerövidülne, tehát megdrágulnának a részletek.

Ezt hangsúlyozta a Magyar Telekom is, hiszen a rövidebb hűségidő miatt a drága okostelefonokra adott kedvezmények szűkülhetnek vagy meg is szűnhetnek.

A hűségidő két évről egy évre csökkentését szorgalmazó törvényjavaslatot kedd este nyújtotta be két fideszes képviselő. A módosítót azzal indokolták, hogy így hatékonyabb lehet a fogyasztók védelme.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.