Megállíthatatlanok: az MKB 49 százaléka Mészáros Lőrincéké lett


A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a Metis Magántőkealap kezelését, ez az a magántőkealap, melynek jelentős tulajdonrésze van az MKB Bankban.

A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Minerva Tőkealap-kezelő Zrt. átadja az MKB Zrt.-t 45 százalékban tulajdonló Metis Magántőkealap teljes körű vagyonkezelését a Konzum Befektetési Alapkezelőnek. Utóbbi 53 százalékos tulajdonosa maga Mészáros Lőrinc, 47 százalékban pedig a Konzum Nyrt a tulaj. 

szerk.: nem ez az első bank, amihez köze lett Mészáros Lőrincnek. Április végén a Konzum PE Magántőkealap tőzsdén kívüli ügylet keretén belül az FHB 5,96 százalékát szerezte meg. 

A szóban forgó magántőkealap 45 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az MKB Bankban, így a tranzakció révén Mészáros Konzumja ugyanilyen mértékű befolyást szerez Magyarország 5. legnagyobb bankjában. 

Az ügylettel párhuzamosan a Konzum Befektetési Alapkezelő a Metis II. Magántőkealapot is regisztráltatja a felügyeletnél annak érdekében, hogy ezzel megvegyék a Blue Robin Investment 4 százalékos MKB-részesedését.

Összesen tehát 49 százalékban Mészáros Lőrinc lesz az MKB tulajdonosa.

Korábban Matolcsy Györgyhöz köthető Szemerey Tamás és Balogh Ádám vásárolta meg az MKB 30 százalékát az indiai tulajdonostól. Szemerey a bank 20, Balog pedig 10 százalékát szerezte meg. 

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.