Mészárosék elégedettek az MKB céljaival


A Konzum csoport tulajdonosai teljes mértékben támogatják az MKB Bank menedzsmentjének törekvéseit, üzleti stratégiáját - mondta el Jászai Gellért, a Konzum elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban.

Jászai Gellért az MKB Bank tőzsdei terveiről és a jövőjéről szólva kiemelte: az MKB jelentős átalakuláson ment át az elmúlt két év során az új menedzsment irányításával, egy tartósan veszteséges bankból egy határozott jövőképpel rendelkező, nyereséges intézmény született. Az elnök-vezérigazgató szerint imponáló az a stratégiai cél is, hogy az MKB középtávon, 3-5 éven belül a három legnagyobb univerzális hitelintézet egyikévé váljon Magyarországon.

A Konzum Nyrt. csütörtökön jelentette be, hogy a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a Metis Magántőkealap kezelését a Minerva Tőkealap-kezelő Zrt.-től. A tájékoztatás szerint a Metis az MKB 45 százalékát tulajdonolja, így az ügylet lezárásával a tulajdonosi jogok gyakorlójaként a Konzum Befektetési Alapkezelő ezzel azonos mértékű befolyást szerez Magyarország ötödik legnagyobb bankjában. Jászai szerint az MNB jóváhagyására váró ügylet azért is jelentős, mert a Konzum Befektetési Alapkezelő által kezelt alapok értéke meghaladja majd a 60 milliárd forintot.

Jászai elmondta: a Konzum Nyrt. a pénz és tőkepiacokon, illetve a turizmusban keres befektetési lehetőségeket a közép-kelet-európai régióban. A döntést a magyar nagy bankok - például az MKB - 2016-os kiemelkedő nyereségével indokolta. Az MKB tavaly hat év után először nyereséges lett, az idei első negyedévet pedig 8,5 milliárd forintos adózott eredménnyel zára - tette hozzá. Szerinte a magyar bankszektor erősödik, köszönhetően Magyarország kedvező gazdasági teljesítményének és a stabilizálódott gazdasági környezetnek. Rámutatott: növekszik a hitelfelvételi kedv, a hitelállomány, és dinamikusan bővül az újonnan kihelyezett folyósítások állománya is.

Jászai Gellért a tőkearányos megtérülésről szólva kiemelte: az MKB 10 százalék körüli tőkearányos megtérülésre lehet képes, szerinte rengeteg értékteremtő fejlesztés van folyamatban a pénzintézetnél.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.