120 millióval már drágult Orbán Viktor Várba költözése


Pedig még csak a terv- és műszaki ellenőrzésekről van szó.

Nem lesz sima ügy Orbán Viktor költözése: a Magyar Nemzet szerint a miniszterelnök budai Várba való átcihelődése már most 120 millió forinttal többe kerül, mint amennyit eredetileg rászántak volna, pedig most még csak tervellenőrzésekről van szó.

A lap átnézte a Miniszterelnökség által közzétett szerződéseket, így ismerte fel, hogy az Orbánnak kinézett karmelita kolostor felújítása május óta már negyedszerre drágult meg. A legutóbbi ármelekedés szeptember 30-án történt, a számla jelenleg 350 millió forintnál áll - eredetileg 233 milliós szerződést kötöttek az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel.

A kiválasztott cég feladata a karmelita kolostor felújításához kapcsolódó teljes körű, minden szakágra kiterjedő tervellenőrzés és műszaki ellenőrzés.

Ráadásul úgy drágul a kolostor, hogy nem is az lesz a miniszterelnök irodájának a végső helye. Még 2016 májusában eszélt arról Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy Orbán csak ideiglenesen kap helyet a karmelita kolostorban. A Miniszterelnökség ugyanis húsz éven belül a Sándor-palotába kerülhet, ahonnan a köztársasági elnök a Budavári Palotába költözhet. Akkor Lázár még úgy tippelte, hogy a beruházás mintegy 13 milliárd forintba kerülhet. Azóta folyamatosan drágul a beruházás, a Napi.hu szerint 2015–2017-ben összesen 21 milliárd forint költségvetési forrást fordítanak a kormányfő és hivatala költözésére.

Frissítés:

A Miniszterelnökség alaptalannak nevezte a Karmelita kolostor kivitelezésével kapcsolatban megjelent híreket. Mint írják, "továbbra is kormányhatározatban meghatározott források kerülnek felhasználásra. A projekt olyan szakaszába érkezett, ahol az előre tervezett szerződések, a közbeszerzést követően, megkötésre kerültek".

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.