Megszavazta a parlament a sportklubok adócsökkentését


Egy döntés, ami senkit sem lep meg.

A sportvállalkozások által fizetendő iparűzési adóterhek csökkentéséről döntött a parlament a fideszes Tiba István javaslatára. A módosításokat 124 igen szavazattal, 59 nem ellenében fogadták el.

Orbán Viktor miniszterelnök a felcsúti pályán, 2012-ben

A belépőjegy- és bérleteladásból, reklámközzétételi tevékenységből, szponzori szerződésből eredő bevétel után a továbbiakban nem kell iparűzési adót fizetni, amennyiben a vállalkozás elindul abban a bajnokságban, amelyben ő rendelkezik a versenyzők játékjogával.

A jogszabály arról is rendelkezik, hogy a nettó árbevételt csökkentő tételek miatti adócsökkenés állami támogatásnak számít, amelyet az illető vállalkozás egyebek mellett sportlétesítmények üzemeltetéséhez nyújtott működési támogatásként vehet igénybe.

Az adócsökkentés egyébként az ellenzék szerint sem ördögtől való dolog, legalábbis az MSZP-s Mesterházy Attila arról érdeklődött az emberi erőforrások miniszterénél, hogy ezt a javaslatot nem lehetne-e kiterjeszteni az oktatásra, kultúrára vagy az egészségügyre is, ám a válaszból kiderült, hogy ilyen kormánydöntés nem született.

via MTI


Olvasta már?hirdetés
Itt a friss jelentés: 2823 milliárdos nyugdíjtartozást tart nyilván az MNBItt a friss jelentés: 2823 milliárdos nyugdíjtartozást tart nyilván az MNB

A tavalyi utolsó negyedévben 3 milliárddal csökkent az állomány.

.
hirdetés
elrejt
 
.