Lopottnak tűnő logóra váltana Miskolc


Egyes vélemények szerint több probléma is felmerül Miskolc új logójával kapcsolatban.

Lecserélné régió logóját Miskolc városa - derül ki az eszak.hu-n megjelent cikkből. Egy marketintszakember szerint az új logó

"modern, egyszerű, ugyanakkor határozott formában kirajzolódnak a hegyek és volgyek vonulatai, benne van az innováció és az intelligens megoldások üzenete. A logó színét magyarázzal, hogy Miskolc zöld város egy különleges természeti környezetben. Elrejtettünk benne egy érdekes kis szakmai játékot is, amely a világ egyik legtöbbször használt városlogóját idézi meg, kreatív formában: a szimbólumban egy szív is felfedezhető, utalva a helyiek város- és vendégszeretetére".

Az új logóAz új logó

Információk szerint azonban több probléma is felmerül az új logóval kapcsolatban:

  • Úgy tűnik, hogy senkivel sem egyeztettek a logó cseréjével kapcsolatban, még a szakmán belül sem.
  • A város nem írt ki pályázatot, nem kért ajánlatokat, terveket.
  • A tervezőkről nem lehet sokat tudni, nincs honlapjuk, viszont a várostól korábban a Diósgyőri vár arculatát is megkapták feladatként.
  • Az új logó "lopottnak tűnik", hiszen vitathatatlanul hajaz az ausztrál Melbourne város logójára (ez a véleménye Á. Tóth József grafikusnak is, az Á. Tóth és Barátai Produkciós és Reklámügynökség Kft. ügyvezetőjének).
Melbourne város logójaMelbourne város logója

A portál szerette volna megkérdezni a logóváltás anyagi vonzatairól a miskolci önkormányzatot, hiszen a tervezés, a csere mind költséggel jár, választ azonban nem kaptak. Helyette érkezett hozzájuk egy meghívó egy önkormányzati cégtől, melyen már az új logó szerepelt.

Miskolc város régi logójaMiskolc város régi logója

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Itt a friss jelentés: 2823 milliárdos nyugdíjtartozást tart nyilván az MNBItt a friss jelentés: 2823 milliárdos nyugdíjtartozást tart nyilván az MNB

A tavalyi utolsó negyedévben 3 milliárddal csökkent az állomány.

.
hirdetés
elrejt
 
.