Simicska leváltotta Simicskát, meg a Magyar Nemzet és a Hír TV vezetőit


A sorcserével "egységes vezetés" alakult ki a médiabirodalomban.

Komoly változás állt be Simicska Lajos médiabirodalmában kedden. A Hír TV Zrt., a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Lánchíd Rádió Kft. közös közleményben számolt be egyidejű vezetőváltásokról.

Simicska Lajos

Eszerint

  • Simicska Lajos fiát, Ádámot a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társügyvezetői posztján Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete váltotta
  • D. Horváth Gábort a Magyar Nemzet főszerkesztő pozíciójában a Lánchíd Rádió ügyvezető főszerkesztője, Schlecht Csaba váltotta
  • Faragó Csaba a Hír TV vezérigazgatói posztját is megkapta, itt Pauwlik Lászlót váltotta (Pauwlik Tarr Péter műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes mellett a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját)

A közlemény azzal indokolja a sorcserét, hogy:

"A személyi változások azt a célt szolgálják, hogy az olvasók, a nézők és a hallgatók számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió felelős politikai-közéleti szerepvállalása. Az egységes irányítás lehetővé teszi, hogy a három érintett médium a következő hónapokban még hatékonyabbá tegye eddigi együttműködését."

A Magyar Nemzet élére frissen kinevezett Schlecht Csabával a 24.hu rögtön készített is egy villáminterjút, melyben rákérdeztek, hogy a kinevezések mennyiben jelentenek irányváltást a médiumoknál. Konkrétan arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire lesz Jobbik-közeli a médiabirodalom. Schlecht, aligha meglepő módon, nem mondott konkrétumokat, ilyet viszont igen:

"az a magánvéleményem, hogy sokkal jobban szeretném, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét."

Úgy tűnik, ez azt jelenti, hogy most indult meg a Simicska-média komoly Jobbik felé tolódása.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Itt a friss jelentés: 2823 milliárdos nyugdíjtartozást tart nyilván az MNBItt a friss jelentés: 2823 milliárdos nyugdíjtartozást tart nyilván az MNB

A tavalyi utolsó negyedévben 3 milliárddal csökkent az állomány.

.
hirdetés
elrejt
 
.