Pesszimistábbak Matolcsyék a kormánynál


Az idei évre 3,9 százalékos GDP-növekedéssel számol a jegybank.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idén 2,3 százalékos, jövőre 2,5 százalékos inflációt vár, 2019-ben 2,9 százalékos inflációval számol, a jegybank szerint 2017-ben és jövőre is 3,9 százalékkal, míg 2019-ben 3,2 százalékkal bővül a GDP - tette közzé az MNB kedden a honlapján.

szerk.: a kormány idei évre változatlanul fenntartja a 4,1 százalékos növekedési prognózisát. Bár az első három negyedév összesített teljesítménye még viszonylag távol áll ettől, a kormány részben a KSH utólagos felülvizsgálatára is támaszkodva mer optimista lenni. 
(Fotó: MTI)

A legfrissebb inflációs jelentés fő számai alapján az idei inflációs várakozását 0,1 százalékponttal csökkentette a jegybank, míg a gazdasági növekedésre vonatkozó számait ez évre és a jövő évre is megemelte.

A jegybank szakértői a szeptemberi inflációs előrejelzésben 2017-re 2,4 százalékos, jövőre 2,5 százalékos, 2019-ben 2,9 százalékos inflációt prognosztizáltak. Az MNB a szeptemberi jelentésben azzal számolt, hogy a GDP az idén 3,6 százalékkal, jövőre 3,7 százalékkal, 2019-ben pedig 3,2 százalékkal nő.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Megtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkalMegtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkal

A dolgozók idén jól járnak, ahogy a nyugdíjasok is, a közmunkások viszont bukni fognak.

.
hirdetés
elrejt
 
.