Madár erdélyi bokszakadémiája 452 milliót kap a kormánytól


A volt lengyel elnök szobrára is jut pénz az végi kasszaürítéskor.

Amikor december közepén megkérdeztük Lázár Jánost, hogyan alakulhat az év végén az államháztartás egyenlege, és a terven felül érkező bevételekből mennyit akarnak lekötni a miniszterek, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy 30-50 milliárd forint többletkiadásra nyújtottak be igényt a tárcavezetők az év utolsó kormányülésén.

Orbán Viktor kormányfő és Erdei Zsolt

Orbán Viktor kormányfő és Erdei Zsolt 

Ehhez képest az elmúlt napokban megjelent Magyar Közlönyök alapján bőven 200 milliárd forint felett költött el a kormány, saját hatáskörben. Elsősorban egyházi, sportcélú, valamint turisztikai és szociális, oktatási tételek találhatók a listán. Mindenképpen érdemes kiemelni, hogy csak az egyházak támogatására mintegy 100 milliárd forintot szán a kormány.

Az erre az évre tervezett 2,4 százalékos egyenleget vélhetően ez sem fogja veszélyeztetni, mindenesetre az kiderült, hogy nincs új a nap alatt: ha eljön az év vége, és úgy áll az államkassza, a minisztériumok igyekeznek besöpörni a lehető legtöbb forrást. Így, a választáshoz közeledve pláne ez a helyzet.

A különböző támogatások közt találjuk azt a 452 millió forintot, amit Erdei Zsolt erdélyi ökölvívó akadémiájára utal át a kormány. A gyergyószentmiklósi központú Erdélyi Madárfészek Godako Ökölvívó Akadémia beruházását a Magyar Ökölvívó Szövetségen keresztül patronálja a magyar állam. A gyergyói Godako boksz klub és a Madár becenévre hallgató olimpikon magyarországi akadémiája között az év elején alakult ki együttműködés, amely a jelek szerint mostanra ért a megvalósítás fázisába.

A szociális, egészségügyi célú kiadások közt találjuk azt a 450 millió forintot, amit a Szent János Kórház és Észak-Budai Egyesített Kórházak ágyainak cseréjére különített el a kormány december végén.

Végül érdemes említést tenni arról a 128 millió forintról, amit a „Kaczynski-szoborra” ad a kormány, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.-n keresztül. Vélhetően a 2010-es szmolenszki légi katasztrófában elhunyt lengyel elnök, Lech Kaczynski emlékére állítandó szoborról van szó. A Fővárosi Közgyűlés december elején döntött az emlékmű felállításáról a II. János Pál pápa téren.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Megtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkalMegtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkal

A dolgozók idén jól járnak, ahogy a nyugdíjasok is, a közmunkások viszont bukni fognak.

.
hirdetés
elrejt
 
.