Közösségi oldalakkal erősít a Wikipedia


Új szolgáltatást indít a Wikipedia alapítója, amellyel a felhasználók ingyen hozhatják létre saját közösségi portáljaikat. Mindebből természetesen az internetes enciklopédia is profitál, hiszen az új site-okon elhelyezett link segítségével könnyen eljuthat hozzá az internetező.

Jimmi Wales, a portál szülőatyja közölte, hogy cége, a Wikia.com szoftvert, helyet és hálózati hozzáférhetőséget biztosít azoknak, akik közösségi portált hoznának létre a segítségükkel, és a weboldalak készítői a hirdetési bevételt is megtarthatják - közli a BBC News.

A Wikipedia eszközeivel létrehozott közösségi site-okon a tulajdonosoknak egy linket kell elhelyezniük, amely az internetes enciklopédiára mutat. Ez utóbbi egyébként szintén jórészt hirdetésekből tartja fenn magát.

A Wikipediát felhasználók hozták létre, és ők is szerkesztik. Az oldalt pedig bárki ingyenesen használhatja. A Wikia a non-profit Wikipedia oldal kereskedelmi társcége.

A Wikipediát 2001-ben alapították és egyre inkább a kereskedelmi online enciklopédiák riválisává válik. A site wikikre, azaz nyílt forrású szoftverekre épül, így bárki tud szerkeszteni, hirdetni, bejegyzéseket törölni vagy módosítani. Az önkéntes munkatársak pedig folyamatosan frissítik az oldalakat.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.