Európai kampány indul az egészségbarát munkahelyekért


Az egészségbarát munkahelyek európai elterjedésének érdekében "Move Europe" kampányt indított a Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai Hálózata (ENWHP).

Az egészségbarát program négy alappillére az egészséges táplálkozás, a testmozgás elősegítése a munkahelyeken, a mentális egészségfejlesztés, stresszkezelés, valamint a dohányzás megelőzése és a leszoktatás támogatása.

A kampányhoz csatlakozott az Országos Egészségfejlesztési Intézet is, a szervezet honlapján június óta mintegy ötven magyar munkahely - kis- és nagyvállalatok az állami és civil szféra területéről - regisztrált.

A regisztrált munkahelyek rendszeresen értesülhetnek a kampányhoz kapcsolódó tréningekről és egyéb igénybe vehető szolgáltatásokról, eseményekről, és egy szakmai bíráló bizottság folyamatosan figyelemmel kíséri, milyen lépéseket, programokat valósít meg az adott vállalat annak érdekében, hogy valóban egészségbarát munkahellyé váljon.

A munkáltatók a különböző témakörökben ajánlásokat kapnak arra vonatkozóan, hogyan tudja a vezetés az adott területen kedvezően befolyásolni munkavállalói egészségét. Az ENWHP kezdeményezésében 26 európai ország vesz részt.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.